logo
19/04
18/04
2 ...

На Львівщині за добу висадили понад 212 тисяч дерев

19-10-2020 19:592148

На Львівщині за добу висадили понад 212 тисяч дерев

Лісівники Львівщини спільно з учасниками долучилися до масштабної акції з озеленення країни «1000 000 дерев за 24 години».

У Бібрському лісгоспі садили ліс у Свірзькому, Суходільському, Перемишлянському лісництвах. У Свірзькому лісництві до Акції долучились голова Державного агентства лісових ресурсів України Василь Кузьович, голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький, начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека, голова Перемишлянської районної державної адміністрації Богдан Гуменюк, голова ГО «Добро.Дій» Ігор Дулин, ветерани лісогосподарського виробництва, учні Львівської академії фехтування та представники громадськості. У інших лісництвах садили ліс учасники АТО, активісти, волонтери, працівники фірми вентиляційних систем, місцеві мешканці, журналісти. Загалом участь в акції на Перемишлянщині взяли понад 100 друзів лісу. За кілька годин було посаджено 10000 молоденьких дубів, буків, лип, модрин та смерічок.

На трьох ділянках ДП «Бродівський лісгосп» лісівники спільно з учасниками Акції висадили 26 тис.сіянців сосни звичайної на площі 2,6 га. Участь у посадці взяли волонтери, студенти та активісти Бродівщини.

На території Буського лісгоспу осінньою посадкою лісу були охоплені окремі лісокультурні ділянки Соколянського, Полоничанського, Таданівського, Незнанівського, Верблянського та Боложинівського лісництв. Участь у посадці взяли представники районної адміністрації, депутати районної ради, журналісти місцевої преси та радіомовлення, волонтери, активісти громадської організації «ЕКО.ЮА» та ветерани – лісівники Бузеччини. Загальна площа садіння лісу в рамках Акції склала 19,7 га.

ДП «Дрогобицький лісгосп» разом з колегами, учнівською молоддю, місцевими активістами та небайдужими громадянами долучилися до проведення заходів всеукраїнського проекту «Озеленення України». У Гаївському лісництві висадили сіянці дуба звичайного в кількості 11 тис.шт на площі 2,6 гектара. Долучилися до примноження лісових багатств учні й Летнянського шкільного лісництва.

У всіх лісництвах ДП «Жовківський лісгосп» понад 350 добродіїв спільно з лісівниками посадили 7,5 га молодого лісу. Учасниками були представники влади різних рівнів: народний депутат України Ростислав Тістик, заступник голови Львівської облдержадміністрації Юрій Холод, заступник голови Жовківської РДА Андрій Колієвич. Садили ліс і представники компаній та організацій, шкіл та учасників АТО – «Ротарі інтернешнл», «Юрія – фарм», «Step school» та багатьох інших небайдужих людей. Спільними зусиллями посадили – 51 690 сіянців дерев – сосни, дуба, модрини, ялини, клена гостролистого, яблуні, груші. Результат тішить всіх, хто брав участь у такому масштабному лісовідновленні. А особливої похвали заслуговують діти, які вправно допомагали дорослим у непростій роботі.

У лісових масивах ДП «Рава-Руське лісове господарство» було висаджено 22,04тис. шт. саджанців сосни, ялини, дуба та створено 3,8га лісу. Лісовідновлення відбулось у Боровецькому, Пирятинському та Шклівському лісництвах. Учасниками акції у ДП «Рава-Руське ЛГ» були представники організацій Ісламський культурний центр ім. Мухаммада Асада, мережа аптек DS, ТМ "ТОМ".

У ДП «Радехівське лісомисливське господарство» акція проведена у Лопатинському, Бабичівському та Нивицькому лісництвах. На лісокультурних ділянках зусиллями 79 людей на площі 2,7 га висаджено 22,5 тис. шт сіянців сосни звичайної, дуба звичайного та дуба червоного. До акції, за підтримки громадської організації «Добродій», долучились 39 активних учасників, серед яких більшість – це шкільна та студентська молодь - 24 чол.

В ДП «Самбірський лісгосп» садили ліс на трьох лісових ділянках. Долучилися до проведення даного заходу представники органів влади та громадськість Мостиського району, Шегинівської ОТГ , представники Татаринівської громади Городоцького району, учні Мостиського шкільного лісництва «Паросток» та ЗМІ. Загалом в цей день висадили 9,6тис.шт. саджанців сосни звичайної та дуба звичайного на площі 1,9га.

В рамках проведення Акції у Стрийському лісгоспі садили ліс в Дашавському, Держківському та Лотатницькому лісництві. В Акції взяли участь жителі навколишніх сіл. Спільними зусиллями було висаджено 7,5тис.шт. сіянців дуба звичайного на площі 3,0га.

У ДП «Старосамбірське лісомисливське господарство» відбулося осіннє садіння лісу на території Страшевицького та Старосамбірського лісництв. Лісівники спільно з представниками місцевих органів влади, громадськістю та молоддю Старосамбірщини створили лісові культури на площі 3,6га та висадили 2,27тис.шт. саджанців ялиці білої та бука лісового.

На локаціях лісових ділянок Сколівського лісгоспу учасники Акції спільно з лісівниками висаджували хвойні дерева (ялицю, модрину, дугласію), а також дуби, буки, клени. Долучились до Акції громадська організація «Збережемо наш Зарінок», а також учні шкільних лісництв підприємства. Всього під час проведення Акції проведено висаджування 7,6 тис.шт. молодих дерев на площі 2,4 га в Довжківському, Митянському, Козівському та В.Синевиднянському лісництвах.

На території державного підприємства «Славське лісове господарство» до заходів Акції долучились голова Славської ОТГ Володимир Бега, кандидати в депутати до Славської та Стрийської ОТГ. Свою «Руку допомоги» відгукнувся подати заступник голови Славської ОТГ Олег Даниляк, придбавши для проведення акції у Львівському лісовому селекційно-насіннєвому центрі садивний матеріал дугласії із закритою кореневою системою. Участь в акції по підприємству взяло 75 осіб на чотирьох локаціях, з яких по Рожанському лісництві дві лісокультурні площі та дві по Головецькому лісництві. Всього під час проведення акції висадили 22,5 тис.штук сіянців, таких порід як дугласія, ялиця та бук на загальній площі 4,5га.

Так, державні лісогосподарські підприємства на Львівщині долучилися до встановлення національного рекорду, і кожен охочий посадив своє дерево!

Варто зазначити, що в рамках Акції висаджено 11 видів головних лісоутворюючих порід, зокрема хвойні: сосну звичайну, ялицю білу, ялину європейську, модрину європейську, дугласію, а також листяні – дуб звичайний та червоний, бук лісовий, клени гостролистий та явір, липу дрібнолисту. Також для біорізноманіття висаджували саджанці плодових дерев, а саме яблуню, грушу, черешню, вишню та абрикос.

Загалом, на 46 локаціях державних лісогосподарських підприємств загальною площею 46,7га учасники Акції висадили 212,4 тис. шт. садивного матеріалу.

Leopolis.news