logo
20/04
19/04
2 ...

Депутатка ЛМР від «Самопомочі» Юлія Хомчин організувала гарячу лінію анонімних консультацій для школярів та підлітків

19-10-2020 18:491476

Депутатка ЛМР від «Самопомочі» Юлія Хомчин організувала гарячу лінію анонімних консультацій для школярів та підлітків
Фото: varianty.lviv.ua

«Мовчання не захистить» – така робоча назва однієї з ініціатив Юлі Хомчин, депутатки фракції Самопоміч ЛМР, яка працює над відкриттям гарячої лінії й онлайн-чату анонімних консультації й допомоги психологів для школярів та підлітків.

Психічне здоров’я – основа безпеки, – вважає депутатка. – І це те, що дорослі можуть та зобов’язані дати дітям. Ті, в кого є діти шкільного віку, хто з ними спілкується або просто уважний, знає, якими вразливими вони бувають. Школярі, підлітки поступово виходять з-під батьківської опіки, пробують і хочуть приймати рішення самостійно, вчаться вибудовувати стосунки зі світом та людьми поруч. І для цього їм часто бракує знань, критичності, емоційної зрілості, вони легко піддаються сторонньому впливу і ведуться на тренди. У такому коловороті дитині буває недобре, вона може страждати – не знає, як вирішити свою проблему, що робити зі своїм станом, наприклад, зазнаючи цькування з боку інших дітей, про що так багато говорять останнім часом.

У середовищі дітей (та й у нашому суспільстві загалом) дуже важливо розвивати культуру проговорення проблем. Так, щоби дитина могла без страху, сорому розповісти, що її турбує, з чим не може впоратися самотужки – і отримати фахову допомогу. Так, щоб це було комфортно і просто.

Юлія Хомчин переконана: діти не повинні залишатися сам на сам у складній ситуації, у них має бути право і можливість озвучити свою проблему, бути почутими – і отримати належну підтримку. Це запорука її здоров’я. І запорука здорового суспільства.

Публікація у рамках Програми висвітлення діяльності Львівської міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб та депутатів у засобах масової інформації.

Leopolis.news