logo
28/03
27/03
2 ...

В Укрзалізниці виступають проти обмеження залізничного сполучення через карантин в Україні

20-10-2020 09:381740

В Укрзалізниці виступають проти обмеження залізничного сполучення через карантин в Україні
Фото: УНІАН

«Укрзалізниця» виступає за максимальне збереження пасажирського руху в умовах карантину.

Про це повідомляє  пресслужба відомства.

«Обмеження приміського й далекого пасажирського сполучення негативно впливає на епідемічну ситуацію в Україні. За відсутності поїздів сотні тисяч людей будуть вимушені щоденно обирати для своїх подорожей автотранспорт, зокрема маршрутки. У більшості випадків маршрутні перевізники, на відміну від залізничних, не дотримуються належних протиепідемічних заходів», - зазначили в компанії.

Повідомляється, що можливе обмеження перевезень погіршить фінансовий стан «Укрзалізниці » та змусить її відправити в простій понад 25 тис. працівників.

«Зупинка пасажирського залізничного сполучення призведе до вкрай негативних наслідків для національної економіки, адже значно погіршиться мобільність населення», - додали у компанії.

У зверненні також зазначається, що в інших європейських країнах, які посилюють карантинні обмеження, обмеження зазвичай не стосуються роботи транспорту.

«Укрзалізниця буде суворо дотримуватися всіх рекомендацій та рішень, прийнятих КМУ та Державною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо пасажирського залізничного сполучення. Але, у свою чергу, сподіваємося, що ці рішення будуть державницькими та виваженими», - сказано в повідомленні.

Через рішення Державної комісії з надзвичайних ситуацій Укрзалізниця з 19 жовтня призупинила продаж квитків із 9 залізничних станцій, зокрема Івано-Франківська, Тернополя та Хмельницького.

Leopolis.news