logo
29/03
28/03
27/03
26/03
25/03
2 ...

Хотіли перевезти 750 кг «наркотиків ІДІЛу»: СБУ затримала львів’янина та двох одеситів (ФОТО)

20-10-2020 16:071700

Хотіли перевезти 750 кг «наркотиків ІДІЛу»: СБУ затримала львів’янина та двох одеситів (ФОТО)
Фото: СБУ

Служба безпеки України блокувала в Одесі транзит через Україну 750 кілограмів психотропної речовини каптагон, відомого як «бойовий наркотик Ісламської держави»Силовики затримали затримали фігурантів – двох мешканців Одеси і Львова.

Про це повідомляє СБУ.

Як розповіли у СБУ, каптагон відомий як «бойовий наркотик Ісламської держави». На чорному ринку така кількість наркотику оцінюється у понад 30 мільйонів доларів.

Співробітники СБУ затримали фігурантів – двох мешканців Одеси і Львова: одного під час спроби вильоту із Одеси, другого ‒ за місцем проживання. Справу відкрито за статтею «Контрабанда наркотичних засобів», ч. 3 ст. 305 Кримінального кодексу України.

«У ході спецоперації оперативники та слідчі спецслужби встановили, що організували переправлення двоє мешканців Одеси та Львова.  Вони замовили психотроп в одній з країн Середземноморського басейну. Співробітники СБУ задокументували, що товар на початку вересня прибув до морського порту «Південний», де був прихований в контейнері із солодощами, та контролювали всі дії зловмисників.

Потім наркоділки перемістили вантаж у складське приміщення. Для переправлення каптагону до однієї з країн Перської затоки вони придбали партію кукурудзяного крохмалю, в який приховали пакунки з психотропом. Два контейнери з наркотиками зловмисники доставили до Одеського морського порту», – йдеться у повідомленні СБУ.

Тривають невідкладні слідчі дії для встановлення всіх осіб, причетних до функціонування транскордонної контрабанди наркотиків.

Операція проводилась під процесуальним керівництвом прокуратури Одеської області.

Leopolis.news