logo
28/03
27/03
26/03
25/03
22/03
21/03
2 ...

Сьогодні пройшло спільне засідання Вченої ради Львівського медуніверситету і департаменту охорони здоров’я ЛОДА

21-10-2020 20:091861

Сьогодні пройшло спільне засідання Вченої ради Львівського медуніверситету і департаменту охорони здоров’я ЛОДА
Фото: ЛНМУ ім. Данила Галицького

21 жовтня у Львівському національному медичному університеті імені Данила Галицького відбулося спільне засідання Вченої ради Університету з Департаментом охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації.

Про це повідомляє відділ комунікації і промоції ЛНМУ ім. Данила Галицького.

У роботі Вченої ради Університету взяв участь директор Департаменту охорони здоров’я ЛОДА, доцент Орест Чемерис. З метою запобігання поширенню коронавірусної інфекції COVID–19 та максимального розосередження присутніх членів Вченої ради було прийняте рішення провести засідання одночасно у двох приміщеннях (конференц-залі та лекційній залі) Стоматологічного медичного центру з використанням онлайн-трансляції.

Головуючий на засіданні, ректор ЛНМУ імені Данила Галицького, академік НАМН України, професор Борис Зіменковський довів до відома членів Вченої ради, щодо нового складу Вченої ради, вибори до якої відбулися 5 жовтня на конференції трудового колективу Університету, докооптовано трьох членів. Ними стали директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА, доцент Орест Чемерис, генеральний директор Львівської обласної клінічної лікарні Михайло Гичка та генеральний директор Львівської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Олег Самчук. 

Відтак, відповідно до порядку денного, відбулося обрання голови Вченої ради Університету. Після проведення процедури голосування кандидатура ректора ЛНМУ імені Данила Галицького, академіка НАМН України, професора Бориса Зіменковського була одностайно підтримана Вченою радою.

Перед присутніми членами Вченої ради виступив директор Департаменту охорони здоров’я ЛОДА, доцент Орест Чемерис, який розповів про особливості впровадження другого етапу медичної реформи, зокрема висвітлив зміни в медичній післядипломній освіті, особливості взаємовідносин «клініка-кафедра» тощо. Він також проаналізував ситуацію з захворюваністю на Covid-19 у Львівській області та організацію надання медичної допомоги хворим у регіоні. В обговоренні доповідей взяли участь ректор Університету, академік Борис Зіменковський, академік Дмитро Зербіно та професор Олександр Зінчук. 

Про надання медичної допомоги хворим на церебральний інсульт у Львівській області доповіла завідувач кафедри неврології, професор Тетяна  Негрич.

З інформацією про роботу Служби радіаційної безпеки ЛНМУ імені Данила Галицького виступила начальник цієї служби Уляна Лотоцька-Дудик. З даного питання Вчена рада прийняла ухвалу.

Згідно з порядком денним Вчена рада розглянула питання обрання на посади науково-педагогічних працівників та присвоєння вчених звань співробітникам кафедр Університету. 

Обрані на посади наступні працівники:

Світлана Білоус – завідувача кафедри технології ліків і біофармації

Тарас Пупін – завідувача кафедри терапевтичної стоматології ФПДО

Олександр Щур –  завідувача кафедри хірургії та трансплантології ФПДО

Тетяна Єщенко – завідувача кафедри українознавства.

Під час засідання Вченої ради відбулося також голосування щодо присвоєння почесного звання «Doctor Honoris Causa» відомому хірургу, професорові П’єро Христофоро Джуліанотті (США). Вчена рада підтримала дану кандидатуру.

Призначено склад разової спеціалізованої вченої ради для захисту дисертації на здобуття наукового ступеня доктора філософії (PhD), а також фаховий семінар та рецензентів дисертаційних робіт на здобуття наукового ступеня доктора філософії.

На завершення засідання Вчена рада розглянула низку інформаційних матеріалів.

Leopolis.news