logo
29/03
28/03
27/03
2 ...

У ЦВК назвали кількість українців, що мають право голосувати на місцевих виборах

22-10-2020 08:001409

У ЦВК назвали кількість українців, що мають право голосувати на місцевих виборах
Фото: UkrMedia

Право голосувати на місцевих виборах 25 жовтня матимуть понад 28 мільйонів громадян України.

Такі дані представниця Центрвиборчкому Ірина Єфремова озвучила під час селекторної наради Міністерства внутрішніх справ, передає УНН.

«На дільниці вже надійшла перша частина виборчої документації — уточнені списки виборців, за якими відбудеться голосування 25 жовтня, а також розпочато передачу виборчих бюлетенів. Як зазначила з цього приводу член ЦВК Ірина Єфремова, відповідно до цих списків, загалом на місцевих виборах матимуть право проголосувати 28 мільйонів 622 тисяч виборців», — йдеться у повідомленні ЦВК.

Представниця ЦВК додала, що члени виборчих комісій мають бути присутні під час всього процесу підрахунку голосів, який може тривати кілька днів.

«Іноді цей процес затягується на три, чотири, а то й п’ять днів. Людина інколи посилається на надмірну втому і дозволяє собі неприпустиме — залишає дільницю і йде відпочивати. Тому я змушена ще раз наголосити, що жоден член комісії не може дозволити собі порушувати закон і повинен зробити все для того, щоб кожен виборець міг реалізувати своє виборче право, а за підсумками волевиявлення — був на 100 % переконаний у правильності зарахування відданого голосу», — сказала Єфремова.

Своєю чергою, голова Нацполіції Ігор Клименко під час наради додав, що 21 жовтня правоохоронці почали виконувати заходи безпеки, пов’язані з виборами: 2 729 поліцейських взяли під варту 1 340 територіальні виборчі комісії. Також поліція продовжує документувати порушення виборчого процесу.

«Із 5 вересня територіальні органи Нацполіції зареєстрували 6 185 заяв та повідомлень, пов’язаних із виборчим процесом. За результатами їх розгляду складено 1436 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень та розпочато 475 кримінальних проваджень», — сказав він.

Нагадаємо, місцеві вибори пройдуть 25 жовтня.

Leopolis.news