logo
28/03
27/03
2 ...

«Львівводоканал» за 3,3 млн грн придбає дві станції для впровадження нової технології очищення міської води

22-10-2020 11:201270

«Львівводоканал» за 3,3 млн грн придбає дві станції для впровадження нової технології очищення міської води
Фото: ілюстративне

Львівське міське комунальне підприємство «Львівводоканал» 16 жовтня замовило дві станції зберігання, дозування та перекачування гіпохлориту за 3,3 млн грн. Обладнання закуплять в рамках програми «Чиста вода», мета якої повністю відмовитися від хлорування води у міських водогонадах, пишуть «Наші гроші. Львів».

Договір на постачання підписали з ТОВ «Марілайф». Одна така станція обійдеться «Львівводоканалу» в 1,37 млн грн. Їх встановлять на насосній станції «Винники» та «Збоїща».

Вперше гіпохлорит натрію для знезараження води у Львові почали використовувати ще в 2012 році. Тоді для цього за 12,5 млн грн реконструювали насосну станцію «Сокільники», розташовану поблизу «Арени Львів». Наразі цю технологію очищення води використовують для частини Франківського та Сихівського районів.

Гіпохлорит натрію – це дезінфекційна речовина. Для її виготовлення використовують нейодовану кухонну сіль, розчинену пом’якшеною водою. Пізніше соляний розчин подають в електролізер, який бере участь в утворенні речовини. Це потрібно для того, щоб якість води була такою, як і в свердловинах. 

Головний технолог «Львівводоканалу» Микола Одуха розповів в матеріалі «Твого міста», що у Львові наразі залишилося ще шість станцій, які працюють на хлорі. Для їхнього переобладнання потрібно майже 20 млн грн.

На поточних торгах конкурентом переможця були ТОВ «СК Групс» та ТОВ «Акваполімер інжиніринг». Під час аукціону учасники не знижували своїх пропозицій, однак ціна переможця була на 873-875 тис. грн дешевшою від цін конкурентів.

Компанія «Марілайф» зареєстрована 2018 року в Кременчуці Полтавської області. Її власницею та директором є Марина Гнойова. Як раніше повідомили «Наші гроші», вона працює адвокатом у Полтавській області. Вказаний фірмою контактний номер телефону збігається з ТОВ «Компанія «Хлортехводом», яку в грудні 2018 року Антимонопольний комітет України оштрафував на 109,5 тис. грн за змову на торгах.

Протягом 2019-2020 років фірма «Марілайф» отримала державних замовлень на 128 млн грн, в основному на постачання хімічних речовин.

Leopolis.news