logo
05/03
30/11
07/02
27/01
10/01
29/12
22/12
21/12
09/12
01/11
07/10
15/09
10/09
2 ...

Народний Рух України іде на місцеві вибори

22-10-2020 14:386726

Народний Рух України іде на місцеві вибори
Фото: ukrinform.ua

Політична партія «Народний Рух України» висунула на Львівщині 1678 кандидатів до місцевих рад, і це найвищий показник за останні роки. Навіщо Рух іде на вибори?

Ми запитали в кандидата в Депутати від НРУ до Львівської районної ради Андрія ДОБРЯНСЬКОГО.

Добрянський: Я «рухівець» зі стажем! Вже понад 15 років є активним членом цієї політичної організації на Львівщині, а з 2015 року очолюю Пустомитівську районну організацію НРУ. Я послідовний в своїх уподобаннях та переконаннях і тому із зневагою ставлюся до тих політиків, які від виборів до виборів перебігають з партії до партії. В Україні, на жаль, за майже 30 років незалежності так і не встановилася нормальна, я би сказав, «порядна», політична система. А виборець, шкода, не вникає у програмну діяльність кандидатів і, як показує досвід, голосує за політичні проєкти, які вже в своєму зародку приречені на загибель. Ми за останні 10 років втратили ,напевно, понад 20 таких «карликових партій», котрі створювалися під вибори і під конкретних людей і не несли нічого позитивного для країни чи конкретної громади. Так само і політики. Я знаю їх з добру сотню, котрі вже були членами кількох партій або висунутими від різних політичних партій в різний час. Питання риторичне: «Що можна чекати від такого політика»? А потім, вже після виборів, в людей виникає підозра: «чому політики і депутати різних рівнів рад дбають лише за себе, працюють, так би мовити, «на свою кишеню». Тому я звертаюся до ВИБОРЦЯ: «Будьте відповідальні за свій вибір! Довірте свій голос лише порядним та чесним політикам».

Особисто я є зареєстрований кандидатом у Львівську районну раду в територіальному окрузі № 7 (це Бібрська міська ОТГ, Давидівська сільська ОТГ, Солонківська сільська ОТГ, Сокільницька сільська ОТГ, Зимноводівська сільська ОТГ, Пустомитівська міська ОТГ, Щирецька селищна ОТГ, Оброшинська сільська ОТГ,  Великолюбінська селищна ОТГ, Комарненська міська ОТГ та Городоцька міська ОТГ). Прошу прийти на вибори та підтримати Політичну партію «Народний Рух України» № 4 в бюлетені до Львівської районної ради.

Журналіст: Які завдання стоять перед «Рухом» на цих виборах?

Добрянський: Як і у кожної політичної партії – перемогти та прийти до влади. Але ми не відірвані від реального життя. І сьогодення таке, що «Рух» зі своєю більш як 30-річною історією зараз бореться за подолання 5%-го бар’єру та потрапляння в усі рівні рад. Є в області і громади, де «Народний Рух» переможе, але хотілося б, щоб таких громад було більше.

Скажете, чому ж ми йдемо, коли шанси невеликі? Моя відповідь проста: «помилка всіх активних, свідомих, патріотичних українців у тому, що ми надто легко віддавали право розпоряджатися нашими справами, приймати рішення за нас і без нас». Пригадаймо: після Помаранчевої революції 2004 року, повернувшись додому з Києва, ми зітхнули з полегшенням і сказали собі: ми свою справу зробили. Далі – справа ваша, шановні наші лідери. Що було далі – всі пам’ятаємо. 2014 року ми вже не були такими легковірними. Однак після Революції Гідності ми присвятили всі сили, весь час відновленню армії. І тоді, коли ми збирали гроші на шоломи та бронежилети, перевозили на передову їжу та воду (сьогодні це звучить дико, але тоді, 2014 року, навіть це було проблемою), більш прагматичні та цинічні займалися виборами. «Дерибаном» посад. Контролем над фінансовими потоками. Але я переконаний, що українці зробили висновки і більше не дозволять керувати випадковим та некомпетентним людям. «Рух» готовий взяти відповідальність за долю нашого регіону і за долю кожної громади. Тому, підтримайте «Народний Рух України» на цих місцевих виборах.

Журналіст: Команда «Руху» іде, зокрема, і в Зимноводівську сільську раду. Сьогодні у нас в гостях лідери, а точніше перша трійка кандидатів в депутати до сільської ради Зимноводівської ОТГ від Народного Руху. Отож, чому «Народний Рух»? Питаємо в Першого кандидата Дмитра ХАРЕЧКА.

Харечко: «Народний Рух України» – це, насамперед, для мене та партія, яка здобула нашу Незалежність. Бути зображеним поруч з символом партії, яка стояла біля витоків нашої Незалежності, і за понад 30 років не зрадила своїм принципам – це велика честь, яку я приймаю з вдячністю.

Крім цього, кандидати від «НРУ» – це чесні, незаплямовані і в своїй більшості досвідчені люди, професіонали своєї справи, котрі не бояться брати відповідальність за долю громади. В наших рядах кандидатів до Зимноводівської сільської ради є медики, працівники освіти та культури, приватні підприємці, громадські діячі та волонтери. Ми прагнемо перемоги на цих місцевих виборах і готові спільно з громадою творити її майбутнє.

В програмі НРУ дуже деталізовано прописані реформи та стратегії державотворення. А знаючи проблеми громади, розуміючи, куди нам рухатися, ми готові працювати на забезпечення добробуту мешканців сіл Зимна Вода, Суховоля, Лапаївка, Холодновідка та Скнилів.

Журналіст: Ви зазначили, що кандидати від «Руху» – професійні люди. Чим будете займатися в сільській раді оновленого складу у випадку потрапляння? Питаємо у першого номера на окрузі № 2 (с. Зимна Вода) Петра ПАРАЩАКА.

Паращак: Я народився і проживаю в с. Зимна Вода. Працюю завідувачем господарства місцевої амбулаторії. Є учасником ліквідації аварії на ЧАЕС 1-ї категорії, інвалід війни 3-ї групи. Так як я є головою осередку чорнобильців в нашій об’єднаній громаді та працюю в системі охорони здоров’я – у сільській раді, якщо мене оберуть депутатом, буду працювати в комісії з питань соціального захисту населення та охорони здоров’я. Знаю, як залучити інвесторів та меценатів для розвитку медицини в нашій громаді.

Разом з тим, буду докладати максимум зусиль, щоби оживити роботу Народних домів і бібліотек, а також залучати дітей та молодь до занять фізкультурою і спортом.

Журналіст: Пане Петре, а які конкретні завдання Ви ставите перед собою, щоби покращити життя мешканців Вашого округу?

Паращак: Буду працювати над тим, щоб постійно проводилися роботи над ремонтом доріг та покриття бруківкою, зокрема: сприяти у закінченні прокладання бруківки по вулиці Сірка від № 1 до вулиці Львівської; сприяти в ремонті тротуару по вулиці Миру; сприяти у проведенні каналізації по вулиці Польовій; зробити якісний перехід через річку Вишенька на початку вулиці Калнишевського; забезпечити вуличне освітлення по цілому округу.

Разом з тим, я вважаю, що має бути рівноцінний і правильний розподіл коштів між всіма населеними пунктами громади, щоби повсюди проводити такі ж роботи, про які я зазначив і хочу робити у своєму окрузі.

Журналіст: Дякую, пане Петре. І переходимо до запитань першому номеру на окрузі № 4 (с. Суховоля) Володимиру ВДОВИЧУ. Пане Володимире, чому вирішили іти кандидатом в депутати і за яким принципом обирали партію?

Вдович: Я давно для себе вирішив, що на цих виборах до місцевих рад, котрі відбудуться 25 жовтня 2020 року, буду балотуватися в депутати до Зимноводівської сільської ради. Для цього я обрав собі в поміч партію, яка, як і я, не любить гучних пафосних обіцянок. Партія, яка з Україною вже 31 рік і яка не лягла під жодного олігарха. Очільником цієї партії на її початках був В’ячеслав Чорновіл. Його діяльність на благо України має стати прикладом для наслідування всього молодого покоління нашої держави. Саме за це тодішня влада і спецслужби вбили лідера української нації. Але його ідеї живі і втілюються в життя нами – представниками «Народного Руху України».

Журналіст: Чим Ви можете бути корисні громаді,  якщо вона Вас обере депутатом?

Вдович: Останніх 4 роки я беру активну участь у розвитку села Суховоля. Будучи директором комунального підприємства, втілив у життя багато ідей та реалізував чимало проєктів. Є членом місцевої Спілки рибалок, з якою разом боронили самовільно захоплені землі та повертали їх назад громаді. Провели роботи з окультурення озера, а потім його зариблення. Був організатором проведення толоки з прибирання території та висадки дерев. Веду активну громадську діяльність, спрямовану на розвиток села, а саме: брав участь в розбудові дитячого майданчика, ремонті доріг та встановленні освітлення. Крім цього, значну частину своєї діяльності я активно допомагаю волонтерам зі збору продуктів, речей та матеріалів для відправки на схід в зону АТО (ООС).

Журналіст: Що конкретно Ви плануєте робити, ставши депутатом Зимноводівської сільської ради?

Вдович: Я отримав освіту у Львівському автодорожньому технікумі, а потім в НУ «Львівська Політехніка» за спеціальністю «Автомобілі та автомобільне господарство». Планую працювати в комісії транспорту, зв’язку, розвитку житлово-комунального господарства, ремонту доріг. Та і свою громадську і волонтерську діяльність не полишатиму.

Для Суховолі старатимусь вирішити наболілі для села проблеми. Це – добудова школи, ремонт садочку і амбулаторії, встановлення каналізації та освітлення доріг.

Харечко: Хочу доповнити своїх колег. Я є керівником будівельної компанії та управлінцем з досвідом роботи у Львівській міській раді та обласній державній адміністрації. Через це, заявляю, що в складі новообраної сільської ради буду працювати в комісії соціально-економічного розвитку громади.

Разом з тим, хочу зазначити, що рівноцінно всі інші кандидати в депутати від «Руху» є фахівцями в своїй галузі і у випадку їх обрання будуть працювати в комісіях, які є прямо пропорційні або наближені до їх фахової діяльності. Це ще раз підкреслює, що ми йдемо в депутати, щоб максимально бути корисними громаді.

Журналіст: Ну що ж, я дякую нашим співрозмовникам і закликаю виборців Зимноводівської ОТГ прийти на Перші місцеві вибори, які відбудуться 25 жовтня 2020 року, та  проголосувати за Народний Рух України № 4 у виборчому бюлетені до Зимноводівської сільської ради, № 4 у бюлетені до Львівської районної ради та № 11 у бюлетені до Львівської обласної ради.

Розмовляв Микола САВЧЕНКО, Leopolis.news