logo
18/03
17/03
16/03
15/03
14/03
2 ...

Виборчі метаморфози, або Кругообіг членів ТВК між партіями

22-10-2020 15:292560

Виборчі метаморфози, або Кругообіг членів ТВК між партіями
Фото: Умовне, UkrMedia

Leopolis.news вирішив проаналізувати склад основних територіальних виборчих комісій Львівщини. Бо ж як казав класик: «Не важливо як голосують, а як рахують!».  Виявляється, що майже третина членів Львівської обласної, Львівської районної та Львівської міської ТВК мають солідний досвід роботи у різноманітних виборчих комісіях. Але політичною відданістю вони, на жаль, не відзначаються. Багато хто з них щоразу працюють у ТВК від інших партій, часом антагоністичних за своїми ідеологіями. 

Львівська обласна територіальна виборча комісія

У її складі 18 осіб. Троє висунуті «Європейською Солідарністю», по двоє від «Батьківщини», «Голосу», «Слуги народу» та ОПЗЖ, по одному мають «Солідарність жінок України», «За Майбутнє», «Українська стратегія Гройсмана», давно забута НДП і екзотична «Циганська партія України».

Очолює Львівську ОТВК висуванець ВО «Батьківщина» Лозинський Андрій Федорович. На президентських виборах 2010 року він був головою ОВК ВО № 117 від Юлії Тимошенко. На виборах Президента України у 2014 році представляв у ОВК ВО № 120 вже Петра Порошенка. У цьому році головував у ОВК ВО № 115 від партії «Собор». У першому турі президентських виборів 2019 року був членом ОВК ВО № 118 від Ляшка, а на позачергових виборах до Верховної Ради у цьому окрузі вже представляв партію «Єдина Родина». Цікаво, що його син Роман Андрійович на цих виборах працює заступником голови Львівської міської ТВК від «Батьківщини».

Булка Марія Богданівна – секретар ЛОТВК від партії «Слуга народу». Була членом  Львівської обласної ТВК на місцевих виборах у 2015 році від партії Ляшка. У 1-му турі виборів Президента України у 2019 році пані Булка була членом ОВК ВО № 115 від Ляшка. У другому турі працювала в цій же комісії від Зеленського. На позачергових виборах 2019 року до Верховної Ради України була секретарем ОВК ВО № 115 знову таки від Ляшка.

Ямщикова Оксана Данилівна – член Львівської обласної ТВК від партії «Голос». Була членом  ОВК ВО № 120 в 1-му му турі виборів Президента України у 2010 році від Яценюка. Членом ОВК ВО № 118 на парламентських виборах у 2014 році від УДАРу. На президентських виборах 2019 року була  членом ОВК ВО № 115 від Порошенка, а на дочасних парламентських виборах у комісії цього ж округу представляла «Європейську Солідарність».

Баб’як Олександра Мирославівна – член комісії від партії «Європейська Солідарність». У 2014 році була членом ОВК ВО № 117 в 1-му турі виборів Президента України від Богомолець. На виборах до Верховної Ради України у 2014 році пані Олександра була членом ОВК ВО № 116 від партії УДАР. У 1-му турі виборів Президента України у 2019 році членом ОВК ВО № 116 вже від О.О.Мороза. У другому турі була членом цієї комісії від Порошенка. А на позачергових парламентських виборах 2019 року у цій же комісії працювала від Народного Фронту.

Вітик Оксана Петрівна – член ЛОТВК від ВО «Батьківщина». До цього на місцевих виборах 2015 року була членом міської ТВК від Ляшка. Від цього ж кандидата була членом ОВК № 117 на президентських та дочасних парламентських виборах 2019 року.

Щур Микола Васильович – член ЛОТВК від партії «Голос». У 2015 році був головою Львівської обласної виборчої комісії. Голова ОВК ВО № 117 на виборах Президента України у 2014 році від Василя Куйбіди.

Смокоровський Павло Мирославович – член комісії від «Циганської партії України». На останніх позачергових парламентських і президентських виборах був членом ОВК ВО № 116 від УДАРу та Порошенка.

Львівська міська територіальна виборча комісія Львівського району

У її складі 18 осіб. Троє висунуті «Батьківщиною», по двоє від «Європейської Солідарності»,  «Голосу», «Слуги народу» , ОПЗЖ, по одному мають «Солідарність жінок України», «За Майбутнє», «Авангард народу», «Партія прогресу», «Партія місцевих громад», «Сила і честь» та УДАР.

Очолює її досвідчений учасник і знавець виборчого процесу Сліпецький Ігор Володимирович. Цього разу його висунув до комісії «Голос». У 2010 році він очолював і Львівську міську територіальну виборчу комісію (від Народної партії). На президентських виборах 2010 року був заступником голови ОВК ВО № 120 від Яценюка. Він також був членом ОВК ВО № 126 від партії «Україно, вперед!» на парламентських виборах 2012 року, заступником голови ОВК ВО № 120 у першому турі виборів президента у 2014 році від Ольги Богомолець, головою ОВК ВО № 118 на парламентських виборах 2014 року від партії «Україна майбутнього», головою Львівської МТВК на місцевих виборах 2015 року від «Європейської солідарності» та заступником голови ОВК ВО № 126 на парламентських виборах 2019 року від ЄС. До речі, син пана Ігоря Марко Ігорович є членом Львівської районної ТВК від партії «Голос».

Його заступником є Лозинський Роман Андрійович від ВО «Батьківщина». У 2015 році був членом ОВК ВО № 115 від партії «Нова політика», а на президентських виборах 2019 року (1 тур) членом ОВК № 117 від Новака. У 2019 році на позачергових виборах до Верховної Ради України був членом ОВК ВО № 116 від Ляшка.

Стеблецька Марта Андріївна – секретар Львівської міської ТВК від ПП «Слуга Народу». На позачергових виборах 2019 року до Верховної Ради України була секретарем ОВК ВО № 116 від Народного Фронту.

Бліновська Ірина Орестівна – член комісії від політичної партії «Авангард народу». На місцевих виборах 2010 року була членом міської ТВК від ВО «Батьківщина». На позачергових виборах Президента України була головою ОВК ВО № 119 від  Петра Порошенка.

Захарчук Тарас Володимирович – член міської комісії від «Європейської Солідарності». З 2010 року приймав участь у 10 різноманітних виборах у якості члена, заступника, секретаря виборчої комісії від Тигіпка, Порошенка, Насірова, ПОРИ, партій «Зелена планета», «Молодь до влади», «Європейська Солідарність».

Карпінська Олена Борисівна – член комісії від «Європейської Солідарності». У 2010 році на місцевих виборах вже була у міській ТВК. На президентських виборах 2019 року була головою ОВК ВО № 117: у першому турі від Капліна, а у другому – від Порошенка. А на парламентських виборах цього ж року – заступником голови цієї ж ОВК від Народного Фронту.

Хапко Богдан Степанович – чи не найдосвідченіший член Львівської міської територіальної виборчої комісії Львівського району. За його плечима участь у роботі щонайменше 9 різноманітних виборчих комісій. Цього разу до роботи у ЛМТВК його делегувала політична партія «Солідарність жінок України».

Пан Богдан був головою ОВК ВО № 118 в 1-му турі виборів Президента України від Ющенка у 2010 році. Був заступником голови Львівської міської ТВК на місцевих виборах у 2010 році від «Нашої України», заступником голови ОВК ВО № 121 на виборах до Верховної Ради України у 2012 році від партії «Україно, вперед!». Головою ОВК ВО № 118 в 1-му турі виборів Президента України від Порошенка у 2014 році. Заступником голови ОВК ВО № 115 на виборах до Верховної Ради України у 2014 році від партії УДАР. Був членом  Львівської міської ТВК на місцевих виборах у 2015 році від партії «Самопоміч». Головою ОВК ВО № 115 в 1-му турі виборів Президента України від Юлії Литвиненко у 2019 році. У другому турі був вже секретарем цієї ж комісії від Порошенка. На позачергових виборах 2019 року до Верховної Ради України був головою ОВК ВО № 115 від «Самопомочі».

Львівська районна територіальна виборча комісія

У її складі 18 осіб. Троє висунуті «Слугою народу» та ОПЗЖ, по двоє від «Батьківщини», «Європейської Солідарності»,  «Голосу», по одному мають «Солідарність жінок України», «За Майбутнє», «Перемога Пальчевського», «Духовна Україна» та «Нові обличчя.

Головою комісії є Децик Віктор Ігорович від ВО «Батьківщина». До речі, він єдиний з членів комісій, який ніколи не  міняв своїх політичних уподобань: брав участь у чотирьох виборах і завжди до складу комісій його делегувала партія «Батьківщина».

Буряк Артем Юрійович – член районної ТВК від партії «Європейська Солідарність». У 2019 році був членом ОВК ВО № 118 в 1-му турі виборів Президента України від Литвиненко. У другому турі був вже членом цієї комісії від Порошенка. На позачергових виборах 2019 року до Верховної Ради України був головою ОВК ВО № 116 від «Європейської Солідарності».

Голдрич Артур Ігорович – член комісії від політичної партії «Перемога Пальчевського». У 2019 році на позачергових виборах до Верховної Ради України та виборах Президента (ІІ тур) був членом ОВК ВО № 117 від Зеленського.

Зелінський Андрій Євгенович – член комісії від ВО «Батьківщина».  У 2019 році був членом ОВК ВО № 115 в 1-му турі виборів Президента України від Бондаря В.В.  

Шишка Олег Мар’янович – член комісії від політичної партії «Нові обличчя». У 2019 році на президентських виборах був членом ОВК ВО № 118: у першому турі від Ригованової, а в другому – від Зеленського. На позачергових виборах до Верховної Ради України був членом ОВК ВО № 116 від «Самопомочі».

Германович Ольга Богданівна  –  член комісії від «Опозиційної платформи – За життя». На минулих парламентських виборах була членом ОВК ВО № 117 від Зеленського.

Кордоба Оксана Петрівна – член комісії від партії «Солідарність жінок України». На позачергових виборах до Верховної Ради України була членом ОВК ВО № 116 від «Самопомочі».

Усі дані щодо складу виборчих комісій взяті з офіційного сайту Центральної виборчої комісії. 

Маркіян ВойтовичLeopolis.news