logo
18/04
17/04
2 ...

Батько загиблого розвідника поскаржився на Зеленського прокуратурі і ДБР

24-10-2020 12:041347

Батько загиблого розвідника поскаржився на Зеленського прокуратурі і ДБР

Батько загиблого на Донбасі розвідника Ярослава Журавля Сергій Журавель подав позов проти президента Володимира Зеленського через перевищення ним службових повноважень.

 

Про це він написав у «Facebook».

«Я не пробачу тим, хто завдяки популізму і некомпетентним діям став причиною загибелі мого сина. Я не пробачу тим, хто ставить під загрозу життя наших військовослужбовців, під прикриттям «прагнення до миру». Я подаю позов у Генеральну прокуратуру щодо вчинення злочину Володимиром Зеленським на посту верховного головнокомандувача і президента України», – написав Сергій Журавель.

Він запевнив, що не боїться і піде до кінця, заради справедливості.

Батько розвідника звинувачує Зеленського у тому, що він «заборонив залучення підрозділів спеціального призначання для проведення рятувально-пошукових заходів» біля Зайцевого. За словами батька, це призвело до того, що поранений Ярослав Журавель загинув від крововтрати у «сірій зоні».

Сергій Журавель вимагає розпочати досудове розслідування за ч. 4 статті 426 (Бездіяльність військової влади) ККУ. Санкція статті передбачає позбавлення волі від 7 до 10 років.

Позовну заяву Журавель подав до ГПУ та Державного бюро розслідувань.

Як відомо, 13 липня поблизу населеного пункту Зайцеве український боєць загинув, підірвавшись на вибуховому пристрої. Того ж дня забрати його тіло вирушила група українських військових, яких також обстріляли.

У результаті загинув військовий медик, одного військовослужбовця – Ярослава Журавля – було поранено, а ще один отримав бойове травмування.

Згодом стало відомо, що тіла бійця, якого мали евакуювати, та військового медика бойовики забрали собі. 15 липня українська сторона забрала тіло військовослужбовця, який загинув 13 липня на Донбасі.

17 липня з тимчасово окупованої території України передали неідентифіковане тіло, загиблим виявився Микола Ілін.

21 липня бойовики передали ще одне тіло полеглого захисника Україні. В ООС заявили, що загиблим може бути військовий, якого досі вважали пораненим. Пізніше підтвердилося, що загинув Журавель.

Leopolis.news