logo
25/04
24/04
23/04
22/04
21/04
18/04
2 ...

Львівська лікарня швидкої допомоги отримала сучасний ангіограф, внутрішньосудинний ультразвук та пересувний рентген

27-10-2020 14:421910

Львівська лікарня швидкої допомоги отримала сучасний ангіограф, внутрішньосудинний ультразвук та пересувний рентген
Фото: з фейсбук-сторінки Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова

Для лікарні швидкої медичної допомоги Львова за кошти міського бюджету закупили найсучаснішу у світі ангіографічну інтервенційну систему Philips Azurion 7 M20, внутрішньосудинний ультразвук IVUS та рентгенівський пересувний С-арочний апарат. Загальна вартість трьох апаратів — майже 36 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

«Щойно ми отримали найсучаснішу у світі ангіографічну інтервенційну систему Philips Azurion 7 M20. Цей апарат має дуже високу роздільну здатність, додаткові функції, дуже потужне сучасне цифрове і програмне забезпечення. Апарат має функцію внутрішньосудинного ультразвуку і визначення резервного тиску у судинах, що дуже важливо для лікування хворих із проблемами серця. Завдяки цьому обладнанню, ми зможемо суттєво розширити спектр хірургічних втручань і покращити їхню якість, зможемо запровадити такі методи лікування, як постановка аортальних клапанів, протезів аорти. А це значить, що ми зможемо допомогти ще більшій кількості пацієнтів із серцевими, серцево-судинними та судинно-мозковими захворюваннями», — пояснив Віктор Сало, завідувач відділення інтервенційної радіології центру серця та судин.

Також сьогодні до лікарні прибув внутрішньосудинний ультразвук IVUS. «Ультразвуковий апарат для візуалізації має спеціальний маленький датчик. Завдяки цьому ми зможемо бачити судини серця із середини», — додав Віктор Сало.

Загальна вартість ангіографічної системи та ультразвуку — понад 27,4 млн грн.

А вже завтра в лікарню прибуде пересувний рентгенівський С-арочний апарат. Його лікарі зможуть використовувати в різних операційних, але насамперед, під час встановлення кардіостимуляторів.

Leopolis.news