logo
28/03
2 ...

У Львові вперше з аукціону продано одразу 4 ділянки у промзоні «Сигнівка»

27-10-2020 17:381274

У Львові вперше з аукціону продано одразу 4 ділянки у промзоні «Сигнівка»
Фото: UkrMedia

 

Сьогодні, 27 жовтня, у Львівській міській раді відбулися земельні торги у формі аукціону, на якому було представлено 5 лотів. Відтак, вперше місто продало відразу 4 земельні ділянки, розміщені в одній з найбільших промислових зон Львова — «Сигнівці». А також одну земельну ділянку площею — 4,6 га, що на вулиці Вернадського, під будівництво медичних закладів на правах оренди. Загалом сьогоднішній аукціон дозволив залучити до бюджету міста близько 190 млн грн.

 

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

«Сьогодні було зареєстровано 13 учасників земельних торгів на всі лоти. Від продажу земельних ділянок загалом місто виручило сьогодні близько 190 млн грн. Зокрема, 169 — від продажу земельних ділянок у власність, а також одна земельна ділянка з десятирічною орендною платою, що становить понад 20 млн грн. Торги були досить жвавими, тому ми задоволені результатами.

Цьогоріч це вже 5 земельні торги. До бюджету міста, з врахуванням цих торгів, надійде вже майже 200 млн грн», — відзначив заступник начальника управління земельних ресурсів Львівської міської ради Олег Ковалишин.

«Аукціони — це завжди добре та прозоро. Вони наповнюють міський бюджет на конкурентних умовах. Сьогодні ми продали одразу чотири земельні ділянки у промисловій зоні «Сигнівка». Загальна сума виручених коштів становить майже 170 млн грн. Я вважаю, що тут є дуже великий позитив, тому що, з одного боку, ми наповнюємо міський бюджет, а з іншого — залучаємо інвесторів, які будуть там створювати виробництва, підприємства та нові робочі місця. Це дуже позитивно.

Ще одна земельна ділянка, яка виносилась, розташована недалеко біля стадіону «Арена „Львів“ — під будівництво лікарні. Вона виносилась на аукціон як право оренди. Конкуренція була значною — 5 учасників. Завдяки цьому ціна річної орендної плати виросла з 362 тис. грн до 2 млн грн. Я вважаю, що це є дуже добре. Знову ж таки, ми одним пострілом вбиваємо двох зайців: з одного боку, буде сплачуватись щорічно досить велика орендна плата, з іншого — буде побудовано у Львові новий великий лікувальний заклад», — зазначив заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач.

Додамо, що цьогоріч було проведено вже 5 аукціонів, завдяки яким вдалось залучити до міського бюджету близько 200 млн грн.

Довідка

У 2018 році міська рада затвердила програму розвитку промислових зон Львова, зокрема «Сигнівки» як однієї із найбільших у місті. Загальна площа — близько 100 га. В рамках реалізації цієї програми відбулася реконструкція промислового кварталу. А також розроблено проект детального перспективного плану всієї території.

 

Наразі у промзоні:

  • Здійснено заміну інженерних мереж: водопровід, дощова каналізація, зовнішнє освітлення, побутова каналізація;
  • Влаштовано тягову підстанцію для живлення майбутніх підприємств електроенергією;
  • Успішно працює кілька підприємств;
  • Велика територія, площею майже 100 га, дає можливість залучити якомога більше інвесторів у перспективі.

Також у планах:

  • Детальним перспективним планом передбачено будівництво ще двох доріг, які сполучатимуть «Сигнівку «із кільцевою міста та вулицею Конюшинною;
  • Оскільки промзона по сусідству із залізничними коліями, передбачено прокладання додаткових залізничних віток;
  • В перспективному плані передбачено рух громадського транспорту.

Детальніше ознайомитися із ділянками, які були виставлені на продаж, можна за посиланням: https://city-adm.lviv.ua/announcement

 Leopolis.news