logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
22/03
21/03
2 ...

«Європейська Солідарність» перемагає до рад всіх рівнів на Львівщині, розрив між Синюткою та Садовим – мінімальний

27-10-2020 16:101689

«Європейська Солідарність» перемагає до рад всіх рівнів на Львівщині, розрив між Синюткою та Садовим – мінімальний

Про це свідчать дані паралельного підрахунку голосів виборців, який провели в штабі «Європейської Солідарності», повідомив народний депутат від «ЄС», кандидат на міського голову Львова Олег Синютка під час брифінгу у Прес-клубі «Львів» у вівторок, 27 жовтня..

 

Відповідно до даних паралельного підрахунку щодо виборів голови Львівської ОТГ, станом на 27 жовтня, опрацьовано 99,4% протоколів ДВК. Згідно з ними Олег Синютка виходить у другий тур з разом із чинним мером Андрієм Садовим. Розрив між кандидатами – мінімальний.

Андрій Садовий – 39, 79%,

Олег Синютка – 31,8%,

Руслан Кошулинський – 9,85%,

Ярослав Рущишин – 4, 68%.

За результатами голосування до Львівської міської ради, після опрацювання 100% протоколів ДВК до Львівської міської ради проходять 5 партій:

«Європейська Солідарність» – 30,95%

«Самопоміч» – 19,57%

«Голос» – 8,91%

«Варта» – 7%

ВО «Свобода» – 6,78%

Олег Синютка назвав результат виборів однозначним, оскільки саме «Європейській Солідарності» виборці довірили владу у місті Львові та всій Львівській області. Він підкреслив, що у переважній більшості мешканці Львова проголосували за зміни у місті.

«У новообраній міській раді «ЄС» вже має найбільшу фракцію, то ж після завершення підрахунку голосів і формального вибору нових депутатів ми почнемо розмови з іншими фракціями про об’єднання всіх політичних сил у міській раді. І так само ми об’єднаємо депутатів в обласній та районній радах», - сказав Синютка та подякував виборцям за підтримку.

Він наголосив, що перед голосуванням у другому турі на виборах міського голови, мають відбутися дебати між ним та Андрієм Садовим і висловив сподівання, що чинний мер не уникатиме дебатів, як раніше, а прийде на фахову дискусію.

Дебати ж, на думку Олега Синютки, мають бути змістовними, про проблеми міста: корупцію при ремонті доріг, вирішення проблеми транспортного колапсу, про відсутність нових садочків, загрозу від союзу чинної міської влади з зеленою владою.

Також Синютка повідомив, що 36 із 73-х голів об’єднаних територіальних громад Львівщини, які перемогли на виборах, - це кандидати від «Європейської Солідарності»

«Від Бібрки і до Щирця. Це половина голів всіх об’єднаних територіальних громад на Львівщині. Це дуже хороший результат, дякую вам!”, підсумував Синютка.

Він запевнив, що «Європейська Солідарність» і надалі робитиме все, щоб виправдати довіру людей.