У мерії пояснили, чому дітям бракує місць у садочках Львова

http://leopolis.news/post/31084/u-meri-poyasnyly-chomu-dityam-brakue-misc-u-sadochkah-lvova-

27/10/2020

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

«Ситуація із чергами в дитячих садочках Львова дуже змінюється. Якщо станом на 1 вересня 2019 року ми мали зареєстрованих 8200 дітей, то в цьому році їх вже понад 9 тисяч. Кількість дітей збільшилась десь на тисячу.

Щодо зарахування дітей в садочки, то процес ще триває. Станом на зараз ми маємо ще 300 вільних місць в міських закладах дошкільної освіти. Інформацію про вільні місця батьки можуть знайти на сайті управління освіти ЛМР або на його сторінці у Facebook. Вони можуть звернутися в управління, щоб подати документи у заклад, який їм найбільше підходить, який, наприклад, знаходиться поруч з роботою, тощо. На жаль, не завжди є можливість забезпечити дітей дошкільною освітою поруч з їх місцем проживання.

В цьому році приблизно 700 дітей не випустились із дитячих садочків. Йдеться про дітей 6-річного віку. Така ситуація склалась через пандемію коронавірусу, — батьки побоялись віддавати дітей до школи та захотіли залишили їх ще на рік в садочках.

Також раніше в нас в положенні було передбачено, що ми приймаємо до садочків дітей, які є мешканцями міста Львова, то цього року ситуація змінилась. Зараз через створення Львівської ОТГ до нас приєднуються діти із сусідніх населених пунктів. Ті діти, які були зареєстровані в нашій електронній черзі, потрапили у першій хвилі до ЗДО.

Ще одна проблема, з якою ми стикнулись, стосується всіх мешканців Львова: батьки не завжди офіційно реєструють дітей у тих місцях, де вони по факту проживають. Нам іноді складно зорієнтуватись щодо кількості дітей, яка проживає в тому чи іншому районі і потребує дошкільної освіти. До прикладу, в районі Малогосківської зареєстровано 100 маленьких дітей, а насправді їх є понад 300. Якби батьки реєстрували дітей там, де вони проживають, ми б розуміли реальну ситуацію, де потрібно збільшувати кількість садочків та груп в тому чи іншому районі», — пояснила Зоряна Довганик.

Leopolis.news