logo
25/04
24/04
2 ...

Авіакатастрофа АН-26: урядова комісія назвала основні причини падіння літака під Чугуєвом

28-10-2020 15:361483

Авіакатастрофа АН-26: урядова комісія назвала основні причини падіння літака під Чугуєвом
Фото: korrespondent.net

Головні причини катастрофи військового літака Ан-26Ш, яка сталася 25 вересня у Харківській області, — це відсутність дієвого контролю за організацією та виконанням польотів та недостатня професійна підготовка екіпажу.

Про це на засіданні Кабміну заявив віцепрем'єр-міністр – міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський, передає УНН.

«Причини катастрофи, що сприяли її виникненню: прийнята в університеті практика виконання на літаку Ан-26 зльотів конвеєром, відмова системи ПРТ24 лівого двигуна в умовах непередбачуваного плановою таблицею польотів виконання зльоту конвеєра, загальноприйнята у військовій частині практика постійного перебільшення встановленої одночасної кількості та змішування екіпажів курсантів-штурманів та курсантів-пілотів на борту літака, порушення планової таблиці польотів, перебування у 6-му польоті на борту літака осіб, які не були передбачені плановою таблицею польотів та неприпинення порушень керівництвом польотів керівником польотів на аеродромі та керівником зони посадки, помічником керівника польотів», — сказав Уруський.

Він назвав також головні причини катастрофи, що відбулась.

«Головні причини катастрофи: відсутність дієвого контролю за організацією та виконанням польотів з боку посадових осіб університету, системні порушення правил в університеті, недостатня професійна підготовка екіпажу щодо дій в особливих ситуаціях, здійсненні всебічного аналізу характеру локальної відмови авіаційної техніки», - сказав він.

Усі матеріалі, напрацьовані урядовою комісією, будуть передані до правоохоронних органів, додав він.

Нагадаємо, 25 вересня о 20:45 під Чугуєвом на Харківщині впав літак і загорівся. Всього на борту повітряного судна перебувало 27 осіб — члени екіпажу, курсанти й офіцери Харківського університету Повітряних Сил ЗСУ ім. Кожедуба: 25 загинули на місці, один із курсантів помер наступного дня від отриманих опіків. Ще одна людина наразі перебуває на лікуванні.

Leopolis.news