logo
24/04
23/04
22/04
21/04
2 ...

Щодо суддів КС відкрили кримінальне провадження за статтею «замах на захоплення влади»

30-10-2020 13:441776

Щодо суддів КС відкрили кримінальне провадження за статтею «замах на захоплення влади»

До Єдиного реєстру судових розслідувань внесено кримінальне провадження щодо «захоплення державної влади суддями Конституційного суду».

 

Про це у «Facebook« повідомив нардеп від партії «Голос» Ярослав Юрчишин, за заявою якого і відкрили провадження.

«Кримінальне провадження по ст 109 (замах на захоплення влади) щодо суддів КСУ за моєю заявою, як депутат Голос зареєстровано, внесено в Єдиний реєстр судових розслідувань та направлено в Державне бюро розслідувань.

В рамках цього провадження цілком законно, не політично, можна довести чи ні змову з метою захоплення влади. Окремі компоненти цієї справи можуть перегукуватися з розслідування НАБУ щодо Окружного адміністративного суду Києва. Там вовчі судді зізнаються, що вже «захопили КСУ».

Як результат – усунення причетних без руйнування інституції. А потім наповнення її гідними кандидатами через конкурси».

Як відомо, 27 жовтня за поданням 48 народних депутатів Конституційний суд визнав неконституційними окремі положення антикорупційного законодавства, хоча конституційність ще низки положень вивчатиметься далі. 

Це рішення означає скасування електронного декларування, скасування повноважень Національного агентства з питань запобігання корупції на повну перевірку та моніторинг способу життя, декриміналізацію недостовірного декларування.

Leopolis.news