logo
19/04
18/04
2 ...

В Україні завершилися спільні з британцями військові навчання «Warrior Watcher – 2020» (ФОТО)

30-10-2020 14:282001

В Україні завершилися спільні з британцями військові навчання «Warrior Watcher – 2020» (ФОТО)
Фото: МОУ

На базі навчального центру ВМС України відбулась церемонія завершення других спільних українсько-британських навчань, участь у яких брали представники ВМС й ПС Збройних Сил України та ЗС Великої Британії.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

«Висловлюю впевненість у тому, що виконуючи свої обов’язки після повернення до своїх частин, ви у повній мірі використаєте ті знання та навички, які були здобуті під час цих міжнародних навчань, – звертаючись до присутніх, сказав командувач підготовки Командування ВМС ЗС України капітан 1 рангу Сергій Пасічник. – Хотілось подякувати британській стороні за досвід, яким вони поділились із нашими військовими, а також за підтримку в інших спільних проєктах».

Протягом двох тижнів учасники ознайомились з теоретичними основами планування та оцінки ризиків захисту аеродромів і критичних об’єктів інфраструктури за стандартами НАТО. Також після завершення теоретичного курсу було відпрацьовано практично на картах плани охорони та оборони аеродромів за трьома кардинально різними сценаріями.

«За вихідні дані британські колеги надали інформацію реально існуючих у них аеродромів, що зробило тренування цікавим та дозволило відпрацювати методики планування охорони та оборони аеродромів, які застосовують у ЗС Великобританії, – розповів старший офіцер відділу підготовки багатонаціональних навчань Командування ПС ЗС України підполковник Сергій Максименко. – Зі свого боку під час обговорень ми розповідали іноземним колегами про ті підходи та стандарти, які застосовують у нас. Як виявилось, звісно є відмінності у плануванні, але набагато більше спільного».

За словами Сергія Максименка, вже подано пропозиції щодо проведення навчань наступного року. Заплановано, що треті Warrior Watcher мають бути проведені на базі вже Повітряних Сил ЗС України із залученням представників ВМС України та інших силових структур. Також зміни заплановано й у сценарії та локації.

«Нині планують, що за підготовку та організацію проведення третього навчання Warrior Watcher – 2021 будуть відповідати Повітряні Сили ЗС України. Воно проводитиметься на базі одного з аеродромів ПС ЗС України, де ми зможемо відпрацювати навчальні питання під керівництвом британських менторів, а також застосувати сценарії, які відповідатимуть нашій місцевості та безпековим викликам», – додав підполковник Сергій Максименко.

Leopolis.news