logo
28/03
27/03
26/03
2 ...

Львівська ОДА проситиме уряд пришвидшити погашення боргу за відвантажену вугільну продукцію

30-10-2020 18:531470

Львівська ОДА проситиме уряд пришвидшити погашення боргу за відвантажену вугільну продукцію

Сьогодні голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький зустрівся із представниками профспілкових організацій підприємств вугільної галузі області.

У межах зустрічі обговорили проблемні питання, зокрема погашення заборгованості із зарплати,  збуту вугільної продукції та фінансування галузі, інформує прес-служба ОДА.
 
 

Очільник області зазначив, що 28 жовтня Кабінет Міністрів України схвалив постанову, яка передбачає виділення Міністерству енергетики 1,4 млрд грн для забезпечення виплати заробітної плати працівникам державних вугледобувних підприємств.

“Cтаном на сьогодні Міненергетики скерувало бюджетні запити в Мін’юст, Мінекономіки та Мінфінансів. Після проходження експертизи буде засідання бюджетного комітету Верховної Ради України і за прогнозами Міністерства енергетики кошти будуть виділення до кінця наступного тижня. Але я розумію, що люди не можуть бути без зарплати, тому ми додатково звернемось до Кабміну та Міненергетики для пришвидшення погашення заборгованості за відвантажену вугільну продукцію”, - зазначив Максим Козицький.

Станом на 29 жовтня заборгованість із заробітної плати працівникам ДП «Львівугілля» становить 159,34 млн грн.

Зазначимо, що на території області працює 7 шахт, 6 з них у складі державного підприємства «Львівугілля». Це шахти «Вiдродження», «Лiсова», «Червоноградська», «Великомостiвська», «Межирiчанська» та «Степова».

Leopolis.news