logo
23/04
22/04
2 ...

Мінінфраструктури вирішило простимулювати виробництво електромобілів

30-10-2020 21:191325

Мінінфраструктури вирішило простимулювати виробництво електромобілів

Міністерство інфраструктури працює над стратегією розвитку автомобільної промисловості в Україні, що передбачає стимули для вітчизняного виробництва електрокарів.

 

Про це повідомляє пресслужба МІУ.

«Спільно з фахівцями та бізнесом ми працюємо над стратегією розвитку автомобільної промисловості. Один із ключових моментів, який обов'язково має охоплювати цей документ – створення належних умов для збільшення частки електрокарів та їх вітчизняного виробництва. 

Стратегія має враховувати інтереси всіх стейкхолдерів, починаючи від бізнесу та громадян, завершуючи державою. А держава, у свою чергу, має пропонувати можливості доступного фінансування та кредитування для придбання вітчизняних автівок українцями в подальшому», - повідомив міністр Владислав Криклій.

За його словами, стратегія також має враховувати популяризацію як приватного, так і громадського електричного транспорту. 

У цьому ключі Мінінфраструктури активно готується до реалізації в наступному році другої фази спільного проєкту з ЄІБ «Міський громадський транспорт України ІІ», що передбачає закупівлю виключно електричного транспорту для оновлення парків громадського транспорту в українських містах. 

Водночас за участю бізнесу та громадськості відомство продовжує роботу над розробкою окремої концепції розвитку електромобільності в Україні.

Раніше уряд погодив законопроєкт «Про внесення змін до Закону України «Про автомобільний транспорт». 

Він визначає в законодавстві терміни «електричний транспортний засіб» («електромобіль»), «електробус», «станція зарядки електромобілів»,»вантажний електромобіль», «легковий електромобіль», «гібридний електромобіль», «плагін-гібридний електромобіль».

Leopolis.news