logo
05/03
30/11
07/02
27/01
10/01
29/12
22/12
21/12
09/12
01/11
07/10
15/09
10/09
2 ...

«На злодієві шапка горить», – голова Львівської обласної ТВК пояснив демарш керівника міської комісії

03-11-2020 21:068930

«На злодієві шапка горить», – голова Львівської обласної ТВК пояснив демарш керівника міської комісії

Голова Львівської обласної ТВК Андрій Лозинський прокоментував заяву керівника міської ТВК про начебто тиск на останнього.

 

Зокрема, у коментарі Leopolis.news він заявив:  «Згідно з поставою ЦВК  усім місцевим ТВК було рекомендовано вносити дані про результати голосування в електронний кабінет. Однак Львівська міська ТВК проігнорувала цю вимогу. Отже, буквально до останнього часу жодних попередніх результатів голосування за депутатів до Львівської обласної ради щодо двох округів (№4 і №5 – територія Львівської ОТГ) Львівська обласна ТВК не мала. Тобто, не було ні електронних даних, ні протоколів».

І от сьогодні, за словами Лозинського, коли уже збігає термін підрахунку голосів, голова Львівської міської ТВК приніс протоколи.

«Однак у протоколах ДВК 5-го округу і в протоколі ТВК №5 Львівська обласна ТВК комісія виявила значні розбіжності. Відтак, ми відправили усі, вибачте на слові, «биті» протоколи на уточнення, як це і передбачено чинним законодавством. Очевидно, якби Львівська міська ТВК виконала рекомендацію ЦВК і працювала б з електронним кабінетом, то помилки у протоколах виявили б набагато раніше», – пояснив керівник обласної ТВК.

«Варіант, що у Львівській міській ТВК займались якимись махінаціями я відкидаю, однак голова Львівської міської ТВК чомусь поводиться як той злодій, на якому шапка горить. Така його позиція зовсім не сприяє конструктивній співпраці. Будь-які закиди з його боку про тиск я категорично відкидаю. Більше того, можу гарантувати громаді, що жоден незаконний протокол Львівська обласна ТВК не прийме, як би на мене не тиснув голова Львівської міської ТВК Ігор Сліпецький», – зазначив Лозинський.     

 

Зазначимо, що раніше сьогодні голова Львівської міської ТВК Ігор Сліпецький заявив про тиск на міську виборчу комісію. Він запевняє, що порушень у роботі комісії не було жодних.  

«Лозинський вважає, що ми мали здати результати обрання депутатів до Львівської обласної ради, а лише потім встановлювати результати депутатів до Львівської міської ради. Виборча комісія вчора підписала підсумкові протоколи до Львівської районної ради, підписали два протоколи до Львівської обласної ради і лише після того ми підписували протокол до Львівської міської ради. Але, знову ж таки, ніде у Виборчому кодексі немає прописано, що і коли оголошується. Є результат – і ми його оголошуємо. Затягування встановлення результатів виборів – це так само порушення законодавства, а ми його не порушували. Те, що Лозинський вчинив такі дії, як на мене, він вчинив неправильно і, грубо кажучи, вчинив на нас тиск, звинувативши у тому, чого немає», – цитує Сліпецького «Кулемет».

Leopolis.news