logo
19/04
18/04
2 ...

Призовник став причетним до правопорушення

06-11-2020 10:001268

Призовник став причетним до правопорушення
Фото: Радіо Свобода

У жовтні стартував черговий призов «Осінь-2020». Юнаки віком від 18 до 27 років отримали з військових комісаріатів повістки для проходження медичного огляду.

На початку листопада в одному з львівських військкоматів трапився інцидент. Один з юнаків, які прибули у комісаріат для проходження військової служби, вирішив виїхати з території і сів в автівку, за кермом якої його чекав водій, хоча мобілізовані особи не мають права самостійно покидати територію.

При спробі зупинити авто працівник військкомату отримав тілесні ушкодження від автівки, яка без зупинки виїхала з території військкомату. На місце пригоди прибула поліція, проводяться слідчі дії.

Факти поведінкових порушень під час призову на строкову військову службу не поодинокі і для реагування на них доцільно ознайомитися із «Методичними рекомендаціями з організації професійно-психологічного відбору», затвердженими Головним управлінням по роботі з особовим складом Збройних Сил України.

Під час призову на строкову військову службу триває професійно-психологічний відбір, і проводиться на різних етапах: при надходженні поповнення, у періоди вдосконалення початкової підготовки, загальновійськової підготовки, підготовки за спеціальностями, і в процесі проходження військової служби. За результатами психодіагностичних тестів: «Підбір слів» (ПС), «Числові ряди» (ЧР), «Візерунки» (В), «Фігури» (Ф), «Аналогії» (А), «Арифметичний рахунок» (АР), «Слухомовна пам’ять» (СП) визначається придатність до проходження строкової військової служби у ЗСУ. Картка професійного відбору надсилається разом з особовою справою до місця проходження військової служби.

Мобілізований громадянин, переступивши поріг військкомату, як місцевого органу військового управління, несе відповідальність за порушення, скоєні ним чи у співучасті з іншими особами. Здоровий клімат в армії – це запорука якісної безпеки нашої держави.

Юрій Лужний для Leopolis.news