В онлайн-форматі стартував останній етап конкурсу дослідницьких проєктів МАН

http://leopolis.news/post/31678/v-onlayn-formati-startuvav-ostanniy-etap-konkursu-doslidnyckyh-proektiv-man

06/11/2020

Про це повідомляє пресслужба Міносвіти.

Т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет звернувся до юних науковців зі словами підтримки та побажаннями успіху.

«Покоління, яке рухає цей світ, навчає та дивує всіх нас – людей, здавалося б, з величезним досвідом і науковими ступенями! Ви доводите, що навчання потрібно діджиталізовувати, пластикові стаканчики – сортувати, а опале листя – переробляти. Ви досліджуєте те, що раніше не насмілювалися досліджувати ми, дорослі, адже мислите поза межами можливого, намагаючись змінити світ навколо себе», – наголосив Сергій Шкарлет.

У фіналі змагатимуться майже 1200 учасників. Переможці отримають 600 комплектів нагород, 200 запрошень на участь у міжнародних подіях, стипендії Президента України.

Участь у фіналі беруть проєкти, презентовані в 65 наукових секціях. Їх аналізуватимуть за стандартами оцінювання міжнародного рівня. Такий формат передбачає сім компонентів: електронну реєстрацію, підписання декларації академічної доброчесності, перевірку робіт, написання анотації дослідження, мотиваційний лист, постерний захист і наукову конференцію.

Під час фіналу журі оцінить вміння учасників презентувати дослідження у форматі «запитання-відповідь», аргументовано доводити свою точку зору на постерному захисті, а також презентацію найбільш суттєвих результатів дослідження на науковій конференції перед усіма учасниками секції. Раніше журі вже перевірило академічність текстів дослідницьких робіт, які беруть участь у фіналі. 

На учасників конкурсу-захисту також чекають мотиваційні включення експертів із NASA, MILSET, Пентагону, що стало можливим завдяки онлайн-формату події. Зокрема, спікерами будуть: 

Володимир Єльченко – Надзвичайний і Повноважний Посол України у США; 

Роберто Ідальго – очільник MILSET і Національної мережі науки та технологій Мексики – RED, який паралельно координує наукові проєкти в Народному автономному університеті мексиканського штату Пуебла; 

Хорхе Сотомайор – провідний науковець та керівник проєктів NASA.

Вже сьогодні, 6 листопада, відбудеться постерний захист – індивідуальне спілкування учасників з журі щодо наукового апарату й процесу дослідження.

7 листопада пройде наукова конференція, під час якої буде презентовано найбільш важливі результати дослідження перед журі та іншими учасниками секції.

Оголошення переможців і офіційне закриття конкурсу відбудеться в неділю, 8 листопада, і буде доступним для перегляду на YouTube-каналі МАН.

Докладніше про фінал конкурсу-захисту 2020 дізнавайтесь за посиланням.

Нагадаємо, 6 юних астрономів України вибороли призові місця на І Глобальному електронному змаганні з астрономії та астрофізики, в якому брали участь 279 школярів із 40 країн світу.

Leopolis.news