logo
25/04
24/04
23/04
22/04
19/04
2 ...

Всі школи Львова обладнані сучасними кабінетами фізики, інтерактивними панелями та 3D-принтерами

06-11-2020 20:281828

Всі школи Львова обладнані сучасними кабінетами фізики, інтерактивними панелями та 3D-принтерами
Фото: Умовне

Управління освіти Львівської міської ради інвестує значні кошти у придбання сучасного обладнання і техніки, яке дозволяє учням міських шкіл краще і ефективніше засвоювати навчальну програму.

 

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

«Одним із пріоритетних напрямків фінансування із бюджету розвитку є придбання сучасної техніки та обладнання для наших шкіл. Діти ростуть дуже швидко, час змінюється, і це сучасне обладнання вже сьогодні має бути в наших навчальних закладах.

З 2016 року за кошти міста ми придбали 376 інтерактивних панелей. Деякі початкові школи мають по 2 панелі, але зазвичай школи мають від 3 до 6 таких мультибордів. Також школи мають можливість придбати їх за кошти субвенції з державного бюджету .

Повністю оновлено у 2016 році обладнання для проведення практичних і лабораторних робіт з фізики. Ми почали купувати таке обладнання в 2016 році придбано його для всіх шкіл міста.

Окрім того кожна школа (окрім початкових) має 3D-принтери.

Також придбано мобільну лабораторію, яка мандрує школами міста впродовж навчального року. Це єдина мобільна наукова лабораторія в Україні. Перша частина лабораторії - фізико-біологічна, друга — мистецька. Зараз ми в процесі придбання третьої частини з математики. Завдяки цій лабораторії, діти мають змогу пізнати різноманітні явища наживо. Зараз з експозицією лабораторії можна ознайомитись у Lviv Open Lab», — розповіла Зоряна Довганик, начальниця управління освіти ЛМР.

Вартість сучасного освітнього обладнання не є низькою. До прикладу, три частини мобільної наукової лабораторії обійшлись місту у 6 мільйонів гривень. З 2017 року на мультиборди було витрачено 44,5 млн грн, а на 3D-принтери — 1,7 млн грн.

Важливо додати, що мерія не лише купує сучасне обладнання, а й проводить відповідні навчання для вчителів, щоб вони могли його якісно використовувати. Зазвичай такі навчання проводять фахівці ІТ- галузі.

Leopolis.news