Студентка хімічного факультету Франкового вишу здобула перемогу на Міжнародному конкурсі International Warsaw Invention Show «IWIS 2020»

http://leopolis.news/post/31774/studentka-himichnogo-fakultetu-frankovogo-vyshu-zdobula-peremogu-na-mijnarodnomu-konkursi-international-warsaw-invention-show-iwis-2020

08/11/2020

Цього разу наукова робота студентки «The model of Nickel-metal hydride battery with electrode materials on the basis of intermetallic compound GdFe2» («Прототип нікельметалогідридного акумулятора з електродними матеріалами на основі інтерметалічної сполуки GdFe2») була удостоєна золотої медалі на Міжнародному конкурсі International Warsaw Invention Show «IWIS 2020», інформує пресцентр.

Як розповіла Анастасія, «IWIS 2020» – це міжнародний науково-технічний конкурс, який цьогоріч проходив з 19 по 21 жовтня і у зв’язку з карантинними обмеженнями відбувався в онлайн-форматі. Анастасія презентувала свою роботу про нікельметалогідридні акумулятори в галузі «Хімічна індустрія» у складі команди Малої академії наук України. Ділячись враженнями від участі у конкурсі, студентка зізнається, що отримала цінний досвід і позитивні враження, але шкодує, що такі цікаві й пізнавальні події зараз відбуваються в онлайн-форматі.

Робота, над якою Анастасія почала працювати ще під час навчання в школі, зараз переросла у ґрунтовне наукове дослідження під керівництвом доцентки кафедри неорганічної хімії Оксани Зелінської та наукового консультанта, молодшого наукового співробітника кафедри неорганічної хімії Василя Кордана. У процесі роботи над проєктом студентка досліджувала нікель-металогідридні акумулятори, синтезувала сплав і тестувала його як негативний електрод.

Нагадаємо, що у вересні минулого року наукову роботу також було представлено на Міжнародній науковій конференції MILSET в Об’єднаних Арабських Еміратах, а раніше цього року, презентуючи її, Анастасія здобула срібну медаль на Міжнародному конкурсі інженерних наук і технологій «I-FEST».

Leopolis.news