У Польщі відзначають 102 роки повернення незалежності

http://leopolis.news/post/31957/u-polshchi-vidznachayut-102-roky-povernennya-nezalejnosti

11/11/2020

Про це повідомляє «Польське радіо».

Представники бюро «Niepodległa», яке протягом двох років організовує різні заходи, що супроводжують святкування 11 листопада, та президентська пара заохочують до віртуального святкування.

Анджей Дуда та Аґата Корнгаузер-Дуда запрошують, серед іншого, долучитися до віртуального співу державного гімну, що відбудеться опівдні. Також можна відвідувати сайти багатьох музеїв, де доступні тематичні виставки або брати участь в іграх, пов’язаних із Днем Незалежності, не ризикуючи заразитися.

Через пандемію не буде широкого святкування перед Могилою Невідомого солдата, що традиційно відбувалося опівдні. Президентська пара з’явиться на площі Пілсудського, але не буде святкової промови президента Анджея Дуди, ні урочистої зміни варти, як кожного року. Буде піднято національний прапор, пролунає державний гімн, а потім президент покладе вінок від нації на Могилу Невідомого солдата. 

Всепольська акція «Незалежна до гімну» («Niepodległa do hymnu») проходитиме вдома, в колі сім’ї, співмешканців та близьких людей із дотриманням принципів соціального дистанціювання. Поляки можуть долучитися до співу Мазурки Домбровського також через Польське радіо. Опівдні повна версія державного гімну прозвучить в усіх програмах Польського радіо.

Leopolis.news