logo
21/03
13/03
12/03
04/03
27/02
21/02
06/02
01/02
26/01
17/01
11/01
23/12
15/12
2 ...

Осінь в горах: фотограф показав неймовірний ранковий туман в українських Карпатах

11-11-2020 15:516195

Осінь в горах: фотограф показав неймовірний ранковий туман в українських Карпатах
Фото: Янош Немеш (УНІАН)

Фотокореспондент УНІАН Янош Немеш 10 листопада 2020 року «спіймав на камеру» дивовижний ранковий туман над Карпатами неподалік від села Вільшинки (Закарпатська область).

Особливості осіннього відпочинку в Карпатах

Зазвичай, туристи найббільше обирають відпочинок у горах влітку, коли сприятлива погода, можна до пізнього вечора бродити в горах та навіть комфортно ночувати на природі у наметі, або ж взимку, коли випадає достатня кількість снігу для катання на лижах та сноубордах, пише УНІАН.

Втім, і в міжсезоння, тобто посеред осені чи посеред весни, коли недостатньо тепло, але снігу малувато, в Карпати теж варто завітати. Адже пейзажі тут просто неймовірні.

Але є певні правила осіннього відпочинку в горах:

  • Восени в горах сильні перепади температури як тільки ховається сонечко, температура часто вже нижче нуля. Тож варто утеплюватися.
  • Восени в горах рано темнішає, а тому дуже легко заблукати. Навіть досвідчені туристи нерідко тут губляться. Тому рятувальники радять реєструватися у них, якщо плануєте йти в гори. Також не буде зайвим повідомити когось зі знайомих чи господарів вашої хати, щоб вас почали шукати, якщо ви не будете виходити на зв'язок до певного часу.
  • Восени в горах дуже слизько та мокро, тому одяг та взуття мають бути відповідні. Крім того, слід бути дуже уважним, куди ви наступаєте, щоб не впасти і не покотитися донизу. Пам'ятаємо: українські Карпати хоч і порівняно невисокі, не слід ставитися до них легковажно.
  • Коли випадає достатня кількість снігу, до цього додається небезпека сходження лавин. Тому перед тим, як йти в гори уважно вивчайте прогноз погоди та інформацію про штормові попередження.

Leopolis.news