logo
28/03
27/03
26/03
25/03
22/03
2 ...

Поліція затримала посадовця Укртрансбезпеки, який брав хабарі з перевізників (ФОТО)

17-11-2020 15:022317

Поліція затримала посадовця Укртрансбезпеки, який брав хабарі з перевізників (ФОТО)

Викрили у хабарництві керівника Управління Укртрансбезпеки у Чернівецькій області

 

Як інформує департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України, посадовець налагодив «схему» вимагання та отримання неправомірної вигоди від перевізників. Суми коливалися від 5000 до 50000 гривень. Посадовця затримано, вирішується питання про обрання стосовно нього запобіжного заходу.

Корупційну діяльність керівника обласного управління Укртрансбезпеки викрили та задокументували оперативники Управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області Нацполіції, слідчі центрального апарату ДБР України за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора України.

За даними слідства, посадовець налагодив корупційний механізм вирішення питань, що входять до зони його контролю. Зокрема, йшлося про непроведення перевірок щодо додержання перевізниками ліцензійних умов маршрутних таксі, дотримання ними чинного законодавства під час вантажних перевезень територією держави, видачу дозволів на здійснення міжнародний перевезень, а також про сприяння порушникам в уникненні відповідальності. Суми неправомірної вигоди коливалися від 5000 до 50 000 гривень.

Під час проведення слідчо-оперативних заходів правоохоронці задокументували численні факти отримання керівником управління неправомірної вигоди від підприємців та фізичних осіб.

У понеділок, 16 листопада, в службовому кабінеті оперативники, слідчі та прокурора викрили посадовця після отримання ним чергового «траншу». Кошти він отримав від приватного підприємця за зменшення суми штрафних санкцій.

Наразі начальника управління Укртрансбезпеки у Чернівецькій області затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення про підозру та обрання запобіжного заходу. Розслідування кримінального провадження проводиться за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Leopolis.news