logo
28/03
27/03
2 ...

У літаку Зеленського покращать інтернет за 32 млн грн

19-11-2020 09:262142

У літаку Зеленського покращать інтернет за 32 млн грн

Державний науково-дослідний інститут технологій кібербезпеки та захисту інформації Держспецзв’язку 16 листопада за результатами тендеру повідомив про намір укласти угоду з компанією «Etihad Airways Engineering LLC» (ОАЕ) про модернізацію зв’язку в президентському літаку за 32,40 млн грн.

 

 

Про це інформує видання «Наші гроші» із посиланням на систему «Прозорро».

Зокрема, за рік компанія повинна буде модернізувати станцію супутникового зв’язку, котру встановлено на літаку Аirbus 319-115 із заводським номером 3260 та державним і реєстраційним знаками UR-ABA. Це один із літаків Державного авіаційного підприємства «Україна» Державного управління справами, яке забезпечує перельоти вищих посадовців держави, зокрема президента Володимира Зеленського.

Натомість модернізована станція Honeywell JetWave (США) забезпечуватиме доступ в інтернет із використанням швидкісних стандартів Inmarsat Аеrо Global Хрrеss service з максимально можливою швидкістю 50 Мбіт/с. Строк гарантійного обслуговування складає два роки.

Вартість договору на 15% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 38,01 млн грн.

Закупівлю провели з третьої спроби. Раніше відкриті торги з очікуваною вартістю 38,01 млн грн. і 35,00 млн грн. не відбулись через подання менше двох тендерних пропозицій.

Конкурентами були ПП «Бейнлеумі Україна» Костянтина Безим’янного і фірма «Eclipse Global Connectivity» (Франція). Остання закрила всі свої документи як конфіденційні, крім кількох сертифікатів, виданих фірмі «E A D Aerospace Airworthiness» (Франція).

«Etihad Airways Engineering» через «Etihad Aviation Group» належить уряду Абу-Дабі. 

Leopolis.news