logo
16/04
15/04
14/04
13/04
2 ...

На «Львівській залізниці» виявили махінації на понад 1,5 млн грн: старі запчастини купували під виглядом нових

19-11-2020 10:103695

На «Львівській залізниці» виявили махінації на понад 1,5 млн грн: старі запчастини купували під виглядом нових

Правоохоронці Львівщини розслідують факт розтрати майна АТ «Укрзалізниця».

 

 

Про це повідомляє поліція Львівщини.

Як попередньо встановили слідчі відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління поліції Львівщини спільно із оперативниками Управління Служби безпеки України у Львівській області за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури, сума збитків, завданих підприємству, становить понад 1,5 мільйона гривень.

Під час досудового розслідування, відкритого за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, правоохоронці встановили, що між регіональною філією «Львівська залізниця» АТ «Укрзалізниця» та двома приватними підприємствами були укладені договори про постачання запчастин для електровозів та тепловозів. Відповідно до умов договорів, поставлені запчастини повинні бути новими, такими що не були у вжитку, а терміни та умови їх зберігання не повинні бути порушені.

Натомість, згідно з висновками експертів, поставлені підприємствами-підрядниками запчастини «…мають сліди вторинного використання, ознаки неодноразових попередніх ремонтів… та є непридатними до використання», тобто, не відповідають умовам договору. Таким чином підприємству-замовнику були завдані збитки на суму 790 тисяч гривень. Також встановлено нестачу окремих запчастин на суму близько 800 тисяч гривень. Крім того, правоохоронці перевіряють законність закупівлі підприємством запчастин на загальну суму понад 2,6 мільйона гривень.

Досудове розслідування триває. 18 листопада проведено ще дев’ять санкціонованих обшуків у Львові та в Києві.

За інформацією обласної прокуратури, установлено, що впродовж 2019-2020 років групою осіб за сприянням посадовців регіональної філії «Львівська залізниця» АТ «Укрзалізниця», під виглядом нових запчастин до локомотивів закуплялася вживана продукція, непридатна до використання, як наслідок державному підприємству заподіювалися значні збитки.

На цей час досудове розслідування триває.

Проводиться судово-економічна експертиза та перевірка вилученої документації Західним офісом Держаудитслужби.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.



Leopolis.news