logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
23/03
22/03
2 ...

Олена Буджак почала малювати картини у 58 років

19-11-2020 13:282530

Олена Буджак почала малювати картини у 58 років

У Львівському палаці мистецтв відкрилась виставка картин художниці Олени Буджак. Її шлях у світ живопису був неймовірним – пані Олена почала малювати у 58 років. І надихнув її на це букет яскравих соняшників, який приніс додому син.

Як розповідає пані Олена цей букет дихав сонцем і теплою осінню. «В голові народилася думка: «Цю красу неможливо не намалювати!». Але внутрішній голос відповів: «А ти ж не вмієш малювати!». На що я сама собі відповіла: «Я ж ніколи не пробувала!». Гарячково почала шукати колись давно куплені для дітей пастельний папір та крейду. Встановила на столі натюрморт та почала малювати. На моє велике здивування перший пастельний етюд вдався непогано і навіть сподобався близьким. З цього дня в моєму житті поселився живопис», –  згадує пані Олена. До речі, за фахом вона інженер-конструктор.  

Олена Буджак є учасником 6 всеукраїнських виставок, організованих Спілкою художників України. Пробує себе в різних жанрах: пише натюрморти, квіти, пейзажі. Любить малювати портрети в класичній техніці та поп-арт. Захоплюється зображенням архітектури та пише картини на історичні теми.

Брала участь у трьох виставках в галереї «Власна стріха» Польського товариства шанувальників мистецтв. Її роботи знаходяться в приватних колекціях шанувальників живопису в Україні, Польщі, Канаді, США та Кувейту.

Андрій БОЛКУН, Leopolis.news