На навчаннях курсанти Нацакадемії сухопутних військ долали «Смугу розвідника» (ФОТО, ВІДЕО)

http://leopolis.news/post/32445/na-navchannyah-kursanty-nacakademi-suhoputnyh-viysk-dolaly-smugu-rozvidnyka-foto-video

19/11/2020

Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

Тут є драбини, канати й мотузкові сітки заввишки шість метрів. Аби їх здолати, слід позбутися страху висоти. Є довгі підземні тунелі, заплутані лабіринти темних приміщень з шумовими гранатами на розтяжках, колодязі й стіна, висотою у два з половиною людських зрости. Здолати її самотужки нереально. Це можливо, коли всі у команді допомагають один одному. Є містки зі стовбурів дерев над глибокими ровами, із високим ризиком втрати рівноваги і падіння в яму.

«Без чудової фізпідготовки пройти смугу неможливо. Курсанти долають її з особистою зброєю, у засобах захисту: бронежилеті та шоломі. Та є ще одна річ: майбутні офіцери швидше та успішніше проходять смугу саме у складі підрозділу й під час змагань. Спрацьовує почуття обов’язку перед групою. Невдача одного – це невиконання завдання відділенням. Тож кожен курсант відкидає всі страхи, діє на межі сил. Це прищеплює хлопцям особливе відчуття команди, колективу», – зазначив старший керівник змагання на смузі перешкод підполковник Дмитро Опалак.

Заняття з подолання смуги перешкод розвідника з курсантами почали проводити ще пів року тому. З кожним днем вони витрачають менше часу на проходження всіх її елементів. Наразі 1200 метрів з 26 перешкодами – в середньому за 25 хвилин.

«У ЗС України є спеціальні смуги перешкод у морських піхотинців, десантників, спецпризначенців, розвідників і навіть фахівців протитанкових ракетних комплексів. Але наші вихованці: танкісти, піхотинці – теж достойні воїни з багатьма вміннями. Прагнемо, аби вони ставали сильнішими, витривалішими, спритнішими. І відчували, що за рівнем індивідуальної підготовки не поступаються морпіхам чи десантникам. Ми готуємо впевнених у собі командирів, які мають перемагати в бою», – наголосив начальник факультету бойового застосування військ полковник Олександр Тимощук.

Після «Смуги розвідника» відділення прибувають на спеціальну ділянку для вогневих вправ. Тут оцінюється не тільки влучність, а й управління вогнем командиром відділення. Далі – стрімкий марш на 1200 метрів і наприкінці – надання першої медичної допомоги умовно пораненому побратиму.

«Курсанти мають визначити характер поранення, надати якісну допомогу, наприклад, накласти турнікет, швидко і правильно евакуювати пораненого з поля бою. Цього військові вчаться з першого курсу. Наше завдання – розвинути у них ці якості так, щоб в екстремальних ситуаціях вони діяли автоматично, виробити у них м’язову пам’ять для таких дій. Наразі курсанти демонструють свої навички. Як правило, діють безпомилково», – розповів старший викладач кафедри тактико-спеціальних дисциплін підполковник Володимир Петриця.

Leopolis.news