logo
21/03
13/03
12/03
04/03
27/02
21/02
06/02
01/02
26/01
17/01
11/01
23/12
15/12
2 ...

На Львівщині створять унікальний маршрут «ВелоОпілля», який об'єднає 50 туристичних об‘єктів

20-11-2020 09:196070

 На Львівщині створять унікальний маршрут «ВелоОпілля», який об'єднає 50 туристичних об‘єктів
Фото: ЛОДА

У Львівській обласній державній адміністрації розпочали роботу над проєктом великого велосипедного шляху Львівщини «ВелоОпілля», який об’єднає 50 туристичних об’єктів Львівщини у понад 100 км велосипедних доріжок.

Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

«На Львівщині активно ведуться роботи з капітального та поточного ремонту державних та комунальних автодоріг. Цього року нам вдалось відремонтувати або збудувати понад 450 км доріг. З часу якісного покращення дорожнього покриття збільшилась і кількість велосипедистів на дорогах – від організованих спортивних команд, що тренуються до велолюбителів. Відтак, наше завдання створити безпечні умови для усіх учасників дорожнього руху і ми плануємо інвестувати кошти у розвиток придорожньої інфраструктури для безпечного руху та подорожей мешканців і гостей Львівщини. Розпочали із Львівського району, де сьогодні найбільша велоактивність, також в планах є будівництво велосипедних доріжок вздовж автодоріг проєкту «Мале карпатське коло», - зазначив заступник голови облдержадміністрації Юрій Бучко.

Сьогодні швидкими темпами розвиваються активні та безпечні для здоров’я види відпочинку, відповідно зростає попит на якісні туристичні послуги, наявність сервісних зон, супутніх туристичних послуг, які забезпечують туристам комфортне перебування у обраній локації.

«Аналізуючи обрані види активностей для відпочинку львів’ян так і гостей області впродовж останніх 2 років можна прослідкувати, що більшість обирають веломандрівки та пішохідні прогулянки рекреаційними зонами із відвіданням об’єктів історико-культурної спадщини. Реалізація проєкту "ВелоОпілля" дозволить збільшити пропозиції для велотуристів - ознайомитись із сакральною спадщиною, місцевими музеями, природніми об’єктами, а також скуштувати та придбати екологічну продукцію фермерських господарств відкритих для туристів. Ми отримаємо унікальний для України велотуристичний продукт», - прокоментувала керівниця управління туризму та курортів облдержадміністрації Наталя Табака

Довідково.

Сьогодні на Львівщині розроблено та реалізовуються декілька проєктів з розвитку велосипедного туризму, зокрема:

1.Проєкт «Велокарпатія: розвиток інфраструктури для велотуризму на Львівщині». Основними цілями проєкту є будівництво нових об’єктів туристичної велоінфраструктури та створення нових сучасних туристичних продуктів для велотуристів. Кошторисна вартість проєкту 38,11 млн грн. Період реалізації 2019-2021 роки. Реалізовується за Програми Секторальної бюджетної підтримки ЄС. Що зроблено: збудовано велотрасу по горі Погар для маунтбайкінгу – 2,14 км; збудовано велодоріжку від смт.Славсько до с.Волосянка – 3,9 км (загалом буде збудовано 6,8 км); розпочато процес із розробкою ВЕЛОКВЕСТУ; промокомпанія (промовідео, карти, промотури) (заплановано 2020-2021 роки).

2. Проєкт «Рове Лове Розточчя – разом попри кордони» реалізовується в межах регіону Розточчя 6 партнерами, 3 польськими та 3 українськими: ГмінаЗамосць, Люблінське воєводство, Розточанський парк народовий, Яворівський національний природний парк, департамент екології та природних ресурсів та АОМС «Єврорегіон Карпати – Україна». Загальною метою проекту є промоція та збереження природної спадщини шляхом вдосконалення туристичної інфраструктури, створення туристичних продуктів, що сприятиме зміцненню партнерських відносин та покращенню іміджу та туристичної привабливості польського та українського Розточчя.Українськими партнерами проекту проведено ряд запланованих заходів, серед яких будівництво екологого-просвітницького центру на території рекреаційної зони «Верещиця» та розвиток велосипедної інфраструктури Розточчя, будівництво пунктів обслуговування велосипедистів.

3. Розроблений та ознакований велосипедний шлях № 490 м. Львів – смт. Брюховичі – Ведмежий притулок Домажир (ознакованийв частині до смт. Брюховичі).

4. Розроблено Турклубом Манівцівелоквест на території Новороздільської громади.

5.Розроблено та подано на конкурс проєктів ДФРР«ВелоБескиди: розвиток пішохідно-трекінгової та велосипедної інфраструктури та будівництво оглядової вежі на території регіону Трускавець-Орів-Борислав-Східниця». У результаті реалізації проєкту на території регіону буде: створено сучасні об’єкти туристичної велосипедної та пішохідної інфраструктури; підвищено рівень безпеки учасників активного туризму; підвищено популярність еко-дружніх подорожей до природи; залучено нові туристичні потоки; формування позитивного іміджу Львівської області як території здорового та активного відпочинку та Карпатського регіону загалом.

Leopolis.news