logo
18/04
17/04
16/04
15/04
14/04
13/04
2 ...

Новачок «Львова» Юрій Захарків поділився першими враженнями про клуб

20-11-2020 16:171806

Новачок «Львова» Юрій Захарків поділився першими враженнями про клуб
Фото: pfclviv.com

Український нападник Юрій Захарків покликаний зміцнити атакувальні потуги «синьо-золотих левів». До нашого клубу форвард приєднався з непоганим багажем виступів у європейських чемпіонатах. Має у своїй біографії 24-річний гравець також ігровий досвід у складі декількох вітчизняних команд, зокрема львівських «Карпат». Про перехід до «Львова», повернення до України, виступи за кордоном, особисті завдання та багато іншого Юрій Захарків розповів у розмові з клубною інформаційною службою.

Юрію, опиши свої перші думки після підписання контракту з нашим клубом.

Емоції та думки – тільки найкращі. Мені подобається тренерський штаб, колектив. Загалом, приємно тут перебувати. Мене дуже добре зустріли. Задоволений, що опинився у «Львові».

З кимось зі знайомих, можливо, радився стосовно приєднання до «Львова»?

По суті, навіть не довелося ні з ким радитись. Приїхав, побачив усе на власні очі. Сподобався дружній колектив, організація, тренування, тому довго навіть не роздумував.

Яка атмосфера у колективі? Як тебе прийняли футболісти?

Колектив мене дуже класно зустрів. З усіма добре спілкуюся. Знаю деяких хлопців з поточного складу «Львова» ще з часу моїх виступів за «Карпати». Тепло зустріли, побажали успіхів.

«Львів» – перший клуб в Україні після твого європейського турне. Минулими роками виступав за ряд команд за кордоном. Чому вирішив повернутися додому? Чи були пропозиції від іноземних клубів?

Так, були варіанти лишитися грати за кордоном. В тому числі і в Латвії, де я і виступав останнім часом. Втім, надійшла досить цікава пропозиція від «Львова» і вирішив повернутися до України. Тут доволі близько до мого рідного Тернополя. Окрім того, на початку своєї професійної кар’єри жив та грав у Львові протягом шести років. Власне тому, дуже радий знову опинитися там, де все починалося.

Багато українських футболістів перед переходом до європейських чемпіонатів часто вагаються. Як би там не було, знаємо чимало прикладів, коли за кордоном наші співвітчизники демонструють зовсім не таку яскраву гру, як вдома. Скажи, як людина, яка вже спробувала себе у Європі: чому нашим там так важко?

Складно відповісти, чому насправді є така тенденція. На мою думку, все залежить також від країни, до чемпіонату якої належить переходити. Часто важливим фактором також стає знання іноземної мови, а у нас не так багато футболістів, які вільно володіють принаймні англійською. Через це, мабуть, якраз бар’єри і з’являються, які перешкоджають повністю реалізувати власні можливості.

Твоя порада стосовно переходів за кордон для українських гравців. Варто чи не варто?

Звичайно, що спробувати свої сили завжди варто. У будь-якому випадку це новий досвід, новий виклик. Втім, ще раз наголошу на важливості знання англійської мови задля розуміння з партнерами по команді та й у побуті загалом.

Ти вже зазначав також про те, що раніше виступав у Львові за «Карпати». Під час твого переходу вже до стану «Львова» наскільки важливим для тебе став фактор міста?

Можна з упевненістю сказати, що місто Львів для мене однозначно не чуже. Провів тут багато незабутніх років. Тут все для мене рідне, знайоме. Відчуваю, що повернувся додому.

Твої персональні цілі у клубі. Чого особисто плануєш досягти у складі ПФК «Львів»?

Ставлю перед собою тільки найвищі завдання. Хочу з командою, перш за все, перемагати у кожному поєдинку. Це для мене – найголовніше. Прагну тут прогресувати як гравець та постійно допомагати колективу здобувати тільки найкращі результати.

Leopolis.news