Перший матч на реконструйованому стадіоні імені Лева Броварського у Самборі відбудеться навесні

http://leopolis.news/post/32541/pershyy-match-na-rekonstruyovanomu-stadioni-imeni-leva-brovarskogo-u-sambori-vidbudetsya-navesni

20/11/2020

 

Готовність стадіону досягає 80%. Про це повідомив кореспондент Leopolis.news. 

Нагадаємо, що реконструкція самбірського стадіону – наймасштабніший проект, який на даний момент реалізується на Львівщині. Загальна його вартість понад 25 мільйонів гривень – кошти з державного та обласного бюджетів. У свою чергу місто виділило своїх 8 мільйонів гривень.

Хід реконструкції на контролі тримає не лише міський голова Юрій Гамар. Днями її вкотре  інспектували заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко, начальник управління фізичної культури та спорту ОДА Роман Хім’як. Зробленим підрядною організацією залишились задоволеними.

На даний момент вже змонтовано систему поливу трави, яка зелено підростає, збудовано адміністративну та допоміжні будівлі. Триває, як зазначив Юрій Бучко, монтаж критих трибун на 2500 уболівальників футболу, облаштування сучасних бігових доріжок. Попереду – загальний благоустрій території та місця стояки автотранспорту.

Новинкою також стане те, що в одній з кімнат адмінбудинку буде відкрито музей Лева Броварського. З експонатів, збір яких вже розпочався, можна буде довідатись не лише про історію розвитку футболу Самбора, а й інших видів спорту.

Зазначалось, що ще цього року на реокнструйованому стадіоні відбудеться перший футбольний матч. Однак через певні об’єктивні причини його, як й урочсте відкриття, перенесли на квітень 2021 року.    

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news