У Львові затримали працівника суду на хабарі у $3 тис. (ФОТО)

http://leopolis.news/post/32549/u-lvovi-zatrymaly-pracivnyka-sudu-na-habari-u-3-tys-foto

20/11/2020

Як інформує поліція Львівської області, 57-річного мешканця Львова затримали під час одержання неправомірної вигоди у сумі трьох тисяч доларів, йому загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів (детективи) слідчого управління поліції Львівщини спільно із оперативниками Управління Служби безпеки України у Львівській області, за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури, викрили співробітника одного з судів міста Львова, причетного до вимагання та одержання неправомірної вигоди.

Сьогодні, 20 листопада, зловмисника було затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час одержання хабара у розмірі трьох тисяч доларів. Як встановили правоохоронці, за цю суму він обіцяв вплинути на рішення суду для скасування вироку. Речові докази (отримані кошти) вилучені.

Як повідомляє управління Служби безпеки України у Львівській області, йдеться про працівника апарату Львівського окружного адміністративного суду

За фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.3 ст.369-2 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, поєднане з вимаганням такої вигоди) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

Вирішується питання про повідомлення зловмиснику про підозру та обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування триває.

Leopolis.news