logo
28/03
27/03
26/03
25/03
2 ...

Післявиборчий скандал: перша сесія міської ради Львова зібралася без мера (ФОТО)

24-11-2020 09:594542

Післявиборчий скандал: перша сесія міської ради Львова зібралася без мера (ФОТО)
Фото: Depo.Львів

Сьогодні, 24 листопада, перша сесія Львівської міської ради розпочалася без мера. Депутати вирішили зібратись, не дочекавшись результатів виборів, а отже без голови ради.

У сесійній залі розпочалася перша і одразу скандальна сесія новообраних депутатів. Це депутатське зібрання Андрій Садовий, чинний міський голова Львова та переможець другого туру виборів, називає початком узурпації влади його політичними опонентами, повідомляє ТСН.

Справа у тому, що міська ТВК на прохання депутатів таємно уночі прийняла рішення провести першу сесію вже сьогодні. А це означає, що міська рада почне діяти без мера, а тому зможе самостійно приймати рішення. Офіційно Садового ще не оголосили міським головою, протоколи ще опрацьовують.

За інформацією ТСН новообраного мера Андрія Садового тут не буде.

Сесія розпочалася о 9 годині ранку. Прийшло на неї 34 депутати. Це члени фракції «ЄС», «Варти» та «Свободи». Фракції «Самопомочі» та «Голосу» натомість заявили, що не будуть брати участь у засіданні сесії. Головує на сесії керівник Львівської міської ТВК Ігор Сліпецький, пише zaxid.net.

За інформацією керівника «Секретаріату Львівської міської ради» Юрія Лукашевського, у сесійній залі ще не встановлена електронна система для голосування. Крісла у залі мають встановити до 24 листопада, відтак депутати засідають стоячи. Також на перше засідання сесії не прийшов ніхто з представників духовенства.

Новообрані депутати Львівської міської ради склали присягу.

Leopolis.news