Молоді вчені Франкового вишу отримуватимуть державні іменні стипендії для увічнення подій Революції Гідності

http://leopolis.news/post/32729/molodi-vcheni-frankovogo-vyshu-otrymuvatymut-derjavni-imenni-stypendi-dlya-uvichnennya-podiy-revolyuci-gidnosti-

24/11/2020

Відповідний наказ оприлюднений на сайті Міністерства освіти та науки України. Серед стипендіатів – двоє науковців Львівського національного університету імені Івана Франка, повідомляє пресцентр університету.

Так, згідно з текстом наказу стипендію імені Юрія Поправки призначили провідному науковому співробітнику кафедри органічної хімії, докторові хімічних наук Назарієві Походилу. Стипендію імені Романа Гурика отримуватиме асистент кафедри експериментальної фізики фізичного факультету, кандидат фізико-математичних наук Тарас Малий.

Обоє стипендіатів, окрім вагомих наукових досягнень, проявили мужність і героїзм у протистоянні російському агресору. Зокрема, Назарій Походило після подій Революції Гідності, учасником яких він був, відтермінував свій втуп в докторантуру, аби стати на захист суверенітету України, взявши безпосередню участь в Антитерористичній операції на території Донецької та Луганської областей. За свої досягнення під час виконання службових обов’язків був нагороджений Почесним нагрудним знаком начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України «За досягнення у військовій службі» І ступеня; Відзнакою «Учасник АТО»; Пам’ятним нагрудним знаком «Кров за Україну»; Відзнакою Президента України «За участь в антитерористичній операції»; присвоєнням чергового військового звання «капітан» достроково. Отримав поранення, проте залишився на службі до виведення його бригади на відновлення.

Тарас Малий , аналізуючи перші роки війни та численні втрати, які були в Українського Війська через погане медичне забезпечення, пройшов курс підготовки на базі медичного батальйону «Госпітальєри». Після проходження навчання відбув ротацію як парамедик батальйону «Госпітальєри» в зоні проведення Операції Об’єднаних Сил. Після ротації зрозумів, що рухається у правильному напрямку і саме у тактичній медицині є можливість себе реалізувати та допомагати українським воїнам захищатися і протистояти російському агресору.

Як зазначає Міністерство освіти і науки України, державні іменні стипендії найкращим молодим вченим для увічнення подій Революції Гідності та вшанування подвигу Героїв України – Героїв Небесної Сотні заснували для того, аби вшанувати подвиг Героїв, які постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

Leopolis.news