logo
18/04
17/04
16/04
2 ...

У ВМС триває Курс планування логістичного забезпечення операцій за стандартами НАТО

25-11-2020 17:511825

У ВМС  триває Курс планування логістичного забезпечення операцій за стандартами НАТО
Фото: МОУ

До Одеси в межах операції ORBITAL для проведення занять прибули представники Королівського військово-морського флоту Великої Британії.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

«Протягом тижня британські інструктори місії ORBITAL проводять з нами заняття з логістичного забезпечення. Серед головних завдань −  надати військовим морякам знання з питань структури логістичних органів НАТО та Королівського флоту Великої Британії, розібратися у принципах планування процесу логістичного забезпечення. Усе це потрібно для того, щоб ми змогли досягнути відповідного рівня взаємодії, виконуючи спільні завдання у складі багатонаціональних тактичних груп, міжнародних навчань та спільних тренувань типу PASSEX», - розповів начальник групи логістики флотилії ВМС ЗС України капітан 2 рангу Віталій Спекторук.  

Українські військові моряки вивчали логістичні принципи НАТО, ознайомились з логістичною структурою організації Північноатлантичного договору та держав-партнерів, а також операції UNIFIER з питань здійснення логістичного забезпечення підрозділів Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

Під час занять розглядались різні варіанти планування логістичного забезпечення.  Українська сторона спільно з іноземними партерами розробляла та складала плани роботи під кожен окремий випадок практичного застосування підрозділів ВМС. Наприклад, серед основних завдань вивчалося питання «що потрібно завантажити на корабель та за який проміжок часу?» для того, аби корабель зміг якісно виконувати завдання в морі, або питання «що інженерній службі необхідно зробити до виходу з пункту базування?»  тощо. Тобто, відпрацьовували всі деталі логістичного забезпечення операцій відповідно до стандартів НАТО.

Як зазначив інструктор місії ORBITAL капітан 3 рангу Ендрю Макконокі, інформація, яку вони надають українським військовим морякам, сприймається дуже добре та ефективно.

«Здобуті знання посилять можливості українських моряків ефективно виконувати будь-які завдання з питань логістичного забезпечення під час міжнародних навчань та спільних операцій», − додав Ендрю Макконокі.

Leopolis.news