logo
24/04
2 ...

Самбір хочуть зробити привабливішим для туристів

26-11-2020 08:541704

Самбір хочуть зробити привабливішим для туристів
Фото: з відкритих джерел

Самбір підготував та подав на конкурс програм регіонального розвитку три проекти.

 

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news. 

«У разі їх перемоги, – сказав міський голова Юрій Гамар, – для практичної реалізації проектів владі Самбора вдасться залучити кошти з державного бюджету, а також від Європейського Союзу».

Зокрема, запропоновано  провести міжнародний фестиваль «Sambirorganfest» у залі камерної та органної музики. Виходили з того, що цей проєкт додасть туристичної привабливості древньому Самбору, а також дозволить зберегти його культурно-мистецьку особливість  і неповторність.

Другий проєкт стосується впровадження дуальної освіти на базі Самбірського фахового коледжу економіки та інформаційних технологій. Йдеться про підвищення рівня фахового викладання спеціальності  «Туризм». Вона дозволить  цьому навчальному закладу готувати  конкурентоспроможних випускників.

А третій проект, поданий на конкурс, стосується реалізації давно наболілої проблеми – реставрації міського Народного дому.  На його базі пропонується  створити культурно-мистецький центр із сучасним концертним залом. Кінцевим результатом має стати збільшення популярності культури та мистецтва, а відтак створення туристично привабливого продукту. Бо й зовнішній вигляд цього закладу зміниться, набуде певних ознак  історичного вигляду.

У свою чергу міська рада готова виділити частину коштів для реалізації проєкту як  співфінансування, що передбачено умовами конкурсу.

Важливим також є те, що Мінрегіоном України проведена перевірка поданих документів на відповідність порядку та вимогам конкурсу, що встановлені чинним законодавством.

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news