logo
28/03
27/03
2 ...

Аграрії Львівщини, що займаються садівництвом, отримають 24 млн грн дотацій

27-11-2020 15:431369

Аграрії Львівщини, що займаються садівництвом, отримають 24 млн грн дотацій
Фото: ukrsadprom.org

Аграрії Львівщини, які працюють у галузі садівництва, отримають 24 мільйони гривень з держбюджету.

Про це зазначили під час засідання Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України з розгляду  заявок сільгоспвиробників для надання фінансової підтримки  за державною програмою «Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників» для розвитку галузей садівництва, виноградарства і хмелярства, повідомляє пресслужба ЛОДА.

«Департамент агропромислового розвитку  Львівської облдержадміністрації  подав документи  для визначення обсягів компенсації за придбаний садивний матеріал плодово-ягідних культур, винограду, хмелю та проведені роботи із спорудження шпалери і встановлення систем краплинного зрошення, які виконали 15 агровиробників», – наголосила керівник департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Людмила Гончаренко.

За її словами, в межах програми  господарства Львівщини заклали нових насаджень на площі 72 гектари, а саме: чорниці у Мостиському, груші, полуниці у Буському, полуниці у Жовківському, лохини у Жидачівському, горіха у Кам’янка-Бузькому, малини, полуниці, жимолості у Бродівському, яблуні у Сокальському районах. Спорудили шпалер на площі 12,7 га насаджень, встановили системи краплинного зрошення на площі  90,2 га  насаджень. За рішенням комісії Мінекономіки нарахована сума компенсації складає 8,3 мільйонів гривень.

Окрім того, у 4-х господарствах завершили будівництво холодильників з камерами заморожування плодово-ягідної продукції загальною потужністю 4,4 тисяч тонн, сума компенсації складає 15,7 мільйонів гривень. У Городоцькому районі  - 2 господарства, у Жидачівському  - 1 і Дрогобицькому - 1.

За інформацією Мінекономіки кошти сільськогосподарським виробникам будуть скеровані найближчим часом.

Зазначимо, за період 2017-2019 роки аграріям Львівщини, що працюють у   галузі плодівництва надали державну підтримку на загальну суму 69,4 мільйонів гривень.

Leopolis.news