logo
18/03
17/03
16/03
15/03
14/03
2 ...

Через смерть пацієнтів у Жовкві в усіх лікарнях України перевірять обладнання

30-11-2020 10:164725

Через смерть пацієнтів у Жовкві в усіх лікарнях України перевірять обладнання

Через смерть пацієнтів у Жовківській центральній районній лікарні на Львівщині в усіх лікарнях України перевірять обладнання.

Про це на своїй сторінці у «Facebook» повідомив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов. 

«Щодо жахливої трагедії, що сталася на Львівщині. Через вимкнення електропостачання у Жовківській районній лікарні двоє пацієнтів, які знаходились на апаратах штучної вентиляції легень, померли. Лікарі боролися за їхні життя за допомогою мішків Амбу. Проте врятувати, на жаль, не вдалося. Водночас лікарня, де це сталося, забезпечена аварійним дизель-генератором, який не переключався автоматично», зазначив міністр. 

За його словами, на місце терміново направлено комісію, щоб з’ясувати всі обставини.  

«Також перевірки обладнання будуть проведені в усіх лікарнях по всій країні. Такі ситуації є неприпустимими. Роботу комісії триматиму на особистому контролі», зазначив Степанов.

Як повідомляли, 27 листопада внаслідок несправності у Жовкві та в Жовківській ЦРЛ, з 17:50  год до 19:10 год було відсутнє електропостачання. Під час цього в реанімаційному відділенні померли дві людини, які були підключені до апаратів ШВЛ та мали захворювання на Соvid-19, двосторонню пневмонію.

Голова ЛОДА Максим Козицький ініціював низку звільнень.

Leopolis.news