logo
16/04
15/04
12/04
2 ...

На допомогу бізнесу на карантині треба виділити 15 мільярдів – Кабмін

30-11-2020 17:482197

На допомогу бізнесу на карантині треба виділити 15 мільярдів – Кабмін

Одноразова допомога у розмірі 8 тисяч гривень, передбачена президентським законопроєктом про підтримку бізнесу на карантині, може стосуватися до 2 мільйонів громадян, що передбачатиме видатки у сумі близько 15 млрд гривень.

Гроші виділять з COVID-фонду. Про це представники Кабміну заявили на засіданні комітету Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, інформує пресслужба комітету.

«У разі запровадження, виплати будуть здійснюватися за допомогою державного онлайн сервісу «Дія», за заявою громадянина», - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що комітет рекомендував Раді включити законопроєкт до порядку денного сесії, скоротити термін подання альтернативних до нього законопроєктів, а також строки розгляду документу у першому читанні.

«Це вкрай важливий та амбітний проект. В Україні ще не було такого, щоб держава за два-три тижні компенсувала втрати 1,5-2 мільйонам громадян в електронний спосіб. Ми зможемо не лише розірвати ланцюжок захворюваності за допомогою запровадження локдауну, а й допомогти тим домогосподарствам, хто цього потребує, зустріти гідно Новий рік. І вже головною справою наступного року буде забезпечити економічне зростання вже здорової нації українців», – заявила голова комітету Галина Третьякова.

Зазначимо, що 24 листопада Офіс президента оприлюднив відео, у якому Володимир Зеленський повідомив, яким чином держава буде підтримувати бізнес, який не може працювати через введення карантину.

Глава держави заявив, що передбачається одноразова допомога у розмірі 8 тис. гривень тим, чия сфера діяльності потрапляє під заборону через посилення карантину.

Також виплачуватимуть одноразову матеріальну допомогу суб'єктам господарювання задля збереження робочих місць.

Окрім того, компенсуватимуть виплати на сплату ЄСВ, а також погасять податкові борги майже 4 млн громадян громадян, якщо його сума до 3060 гривень.

Leopolis.news