logo
18/04
17/04
16/04
15/04
14/04
13/04
12/04
2 ...

На Львівщині заповнено 48% ліжок для хворих на коронавірус

01-12-2020 17:431565

На Львівщині заповнено 48% ліжок для хворих на коронавірус
Фото: Львівська ОДА

Рівень наповненості ліжкової мережі на Львівщині – 48%. Найбільш завантажені  лікарня швидкої допомоги, госпіталь у Винниках, Центр легеневого здоров’я та обласна інфекційна лікарня. У районах найбільше пацієнтів у Стрийській та Нововяворівській лікарнях.

Про це сьогодні під час брифінгу розповів директор департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис, повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

«Впродовж останніх тижнів маємо позитивну тенденцію щодо кількості звернень до стаціонарів і завантаженості ліжок. Однак все-таки дотримуватись обмеження контактів і носити маски - результативні заходи», зазначив Орест Чемерис.

Розгортання мобільних госпіталів розглядатимуть лише у випадку, коли існуюча ліжкова мережа буде повністю заповнена.

«Це крайні міри. Ми повинні готуватись до гіршого і пропрацювати різні варіанти, адже якщо буде погіршення ситуації, краще бути максимально готовими до розгортання тимчасових госпіталів», акцентував керівник департаменту.

За його словами, має бути вивчена логістика, енергозабезпечення, маршрути пацієнтів, має бути складені зони та підготовлені ресурси для швидкого розгортання мобільних госпіталів.

Leopolis.news