logo
18/03
17/03
16/03
15/03
14/03
2 ...

Локдаун введуть або ще до нового року, або з 2 січня – РНБО

01-12-2020 16:262003

Локдаун введуть або ще до нового року, або з 2 січня – РНБО

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов повідомив про дискусії про те, коли і на який період будуть введені жорсткі карантинні обмеження в Україні, так званий «локдаун», при цьому зазначив, що їх введення як таке вже неминуче.

 

Про це Данілов сказав в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Те, що локдаун буде – це 100%, інша справа, коли», – сказав він.

«Єдине питання – часу, коли він вводитиметься: чи він вводитиметься у грудні, чи він вводитиметься з 2 січня. Наразі якраз триває дискусія з фахівцями з цього приводу», – додав секретар РНБО.

За словами Данілова, поточний тиждень стане ключовим для вирішення питання про можливе введення новорічного локдауну в Україні для зниження заражуваності на коронавірус, наголосивши на небажаності таких заходів.

«Я дуже не хотів би, щоб на Новий рік у нас був локдаун. Я дуже цього не хотів би. Для нас цей тиждень є такий ключовий. Ми подивимося в середу, четвер, п'ятницю, яка буде ситуація», – сказав він.

Данілов зазначив, що в таких містах як Київ, Одеса, Дніпро ситуація досить складна. Але є і території, на яких фіксують навіть зниження захворюваності.

Leopolis.news