logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
23/03
22/03
2 ...

Німецькі критики назвали львів'янку Оксану Линів найкращою диригенткою року

02-12-2020 20:141957

Німецькі критики назвали львів'янку Оксану Линів найкращою диригенткою року
Фото: ЛОДА

Львів'янці Оксані Линів у Берліні присвоїли нагороду «Найкраща диригентка 2020 року».

Нею у 20 різних категоріях відзначають музичні колективи, оперні постановки та найяскравіших театральних митців, повідомляє пресслужба ЛОДА.

«Неочікувана для мене нагорода Oper!Awards від провідних німецьких критиків, заснована оперним часописом “Oper!Das Magazin”. Дуже пишаюся отримати відзнаку з рук найвідомішого музичного журналіста Німеччини Мануеля Бруґа та засновника нагороди доктора Ульріха Рунке», - зазначила Оксана Линів.

Журі відзначило постановку опери Бели Бартока «Замок Герцога Синя Борода в Баварській державній опері».

Диригентка працює з найбільшими оперними театрами та відомими оркестрами у всьому світі, серед них Баварська державна опера, Берлінська державна опера, Державна Опера Штутгарта, Франкфуртська Опера, Королівська шведська опера, Львівська національна опера.

«Оксана Линів активно популяризує українську музику та часто виконує твори українських композиторів в концертних програмах по всьому світі. Львівщина має на одну причину більше гордитись своїми талантами. Ми й надалі будемо підтримувати обдарованих дітей та молодь, аби про нашу область знали далеко за межами України», - зазначила заступник директора департаменту з питань культури, національностей та релігій ОДА Тетяна Плугатор-Цибак.

Наступного року на всесвітньо відомому Байройтському фестивалі вперше диригуватиме жінка – нею стане власне Оксана Линів.

Leopolis.news