logo
18/04
17/04
16/04
15/04
14/04
13/04
2 ...

Легіонер «Львова» Мікель Айнсалу назвав причину нестабільних результатів команди

03-12-2020 20:361841

Легіонер «Львова» Мікель Айнсалу назвав причину нестабільних результатів команди
Фото: pfclviv.com

Естонський легіонер «синьо-золотих левів» Мікель Айнсалу приєднався до ПФК «Львів» напередодні старту поточного чемпіонату. Наразі півзахисник є одним з лідерів «Львова» за багатьма показниками, зокрема, і за кількістю проведених хвилин на полі. Про свою роль в команді, виступи «Львова» у сезоні, теперішнього наставника колективу та багато іншого Мікель Айнсалу розповів у розмові з клубною інформаційною службою.

Мікелю, ти у команді вже майже пів року. За цей час «Львів» уже пережив зміну наставника. Втім, і при Цецадзе, і при Шумському ти – гравець основи. У чому секрет такого твого успіху?

Важко сказати чи є якийсь успіх загалом, якщо команда мало перемагає. Кожного дня на тренуваннях просто намагаюся вдосконалювати себе як гравець, завжди працюю із великим бажанням. За таких умов тренери швидше довіряють виконавцю місце у стартовому складі.

Наразі ти віце-капітан команди. За попереднього головного тренера був капітаном. Як узагалі відреагував на те, що так швидко вдалося завоювати пов’язку?

Для мене завжди велика честь бути капітаном команди. Сприймаю як нормальний процес те, що вдалося стати капітаном доволі швидко. Мабуть, при виборі капітана звертали увагу на мій характер та лідерські якості. У випадку капітанства я повинен нести відповідальність -за команду як на полі, так і поза ним. Це важлива місія. Приємно, що таку довірили мені.

ПФК «Львів» наразі демонструє доволі нестабільні результати. На твою думку, чому так?

Нестабільні результати через те, що у нас насправді молода команда, яка не має великого досвіду. Такі колективи завжди краще грають у другій половині сезону. Вся справа полягає у пошуку хорошого переможного ритму з молодою командою.

Єдині дві перемоги у сезоні команда здобула над «Ворсклою» та «Десною» з верхньої частини таблиці. Чи означає це, що нам легше діяти проти фаворитів?

У протистоянні з сильнішими командами зазвичай потрібно більше зосереджуватись на захисті. З трохи слабшими вже доводиться грати в обидві сторони. У другому випадку ми втрачаємо певну концентрацію на обороні, але це цілком нормально, якщо подивитись на середній вік нашої захисної ланки. Як я вже казав раніше, з часом, впевнений, усе зміниться на краще.

На початку чемпіонату команді відверто не щастило. Постійні поразки переслідували «Львів». З приходом Шумського команда змінила тактику і прийшли певні результати. Що особливого у роботі теперішнього наставника «Львова»?

З новим тренером у нас справді з’явилася нова тактика та принципи гри, які є дещо простішими та зрозумілішими для кожного. З таким стилем не потрібно занадто багато думати про те, де потрібно перебувати на полі. За таких умов найбільшою проблемою стає наша власна гра з м’ячем, над якою ми наразі наполегливо і працюємо на тренуваннях.

Яка твоя думка стосовно українського чемпіонату загалом? Завжди цікаво почути відповідь на таке запитання від легіонера.

Відверто кажучи, українська ліга – доволі напружений турнір. 5-6 команд грають у справді хороший футбол. Всі інші зосереджені здебільшого на контратаках та грають просто. Хто менше помиляється – той перемагає.

До завершення першого кола залишилось зіграти лише 2 матчі. Як потрібно виступити нашій команді, аби після тих поєдинків піти на перерву якомога вище у турнірній таблиці?

Нам потрібно взяти хороший ритм у матчах, що залишилися до зимової паузи. Слід демонструвати більш агресивний футбол з м’ячем та без нього. Варто також більше загрожувати воротам суперників своїм атакувальними діями. Налаштовуємось тільки на максимум – дві перемоги у двох зустрічах.

Leopolis.news