logo
28/03
27/03
26/03
2 ...

Львівщина та Словенія спільно працюватимуть над розвитком громад області

03-12-2020 20:551745

Львівщина та Словенія спільно працюватимуть над розвитком громад області
Фото: ЛОДА

Львівщина налагоджує співпрацю зі Словенією. Зокрема, обговорили спільні кроки у напрямку завершення реформи децентралізації та розвитку громад.

Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

Про це йшлося сьогодні під час зустрічі першого заступника голови Львівської ОДА Андрія Годика із Надзвичайним та Повноважним Послом Словенії в Україні Томажем Менціном.

Серед учасників зустрічі також – уповноважена до програми U-Lead від Словенії Дарія Зорко Менцін, радник з економічних питань Посольства Тарас Притула, керівники профільних департаментів Львівської ОДА та директор Агенції регіонального розвитку Львівщини Тарас Баранецький.

«Україна і Львівщина зокрема перебуває у низці процесів інституційних реформ. Однією з найважливіших є реформа децентралізації та формування нового адміністративно-територіального устрою країни», – розповів Андрій Годик.

Він зазначив, що сьогодні відбувається передача повноважень на місця, окрім повноважень це і фінансові ресурси.

«Перед формуванням об’єднаних територіальних громад була проведена значна аналітична робота. В першу чергу вона була спрямована на те, щоб громади, які утворюються  були самодостатніми, конкурентоспроможними і фінансово незалежними. Сьогодні ми на завершальному етапі реформи. Вже відбувся виборчий процес відповідно до якого сформовані нові органи місцевого самоврядування в межах нових адміністративно-територіальних одиниць. До кінця цього року на законодавчому рівні будуть врегульовані всі питання в частині правонаступництва органів місцевого самоврядування і локальних органів виконавчої влади», –зазначив перший заступник голови Львівської ОДА.

Як додав Тарас Баранецький торік напередодні формування адміністративно-територіального устрою Львівська ОДА разом з проектом міжнародно-технічної допомоги, громадськими організаціями провела приблизно чотири сотні консультативних зустрічей щодо формування оптимального устрою.

«Під час формування територій громад ми намагались зробити все, щоб у нас не було дрібних, неспроможних громад, які не можуть самостійно забезпечити свого розвитку», – зазначив він.

Гості зі Словенії висловили готовність до співпраці у напрямку розвитку територіальних громад. Зокрема, зупинились на питанні обміну досвідом у туризмі, а також управлінні лісовими ресурсами.

Розвивати співпрацю Словенія і Львівщина планують і в економічній сфері, напрямку залучення інвестицій.

Leopolis.news