В одному із сіл Пустомитівщини ведуть незаконне будівництво – ЛОДА (ФОТО)

http://leopolis.news/post/33355/v-odnomu-iz-sil-pustomytivshchyny-vedut-nezakonne-budivnyctvo--loda-foto

04/12/2020

Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

Зазначене у зверненні місце оглянули заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко разом з директором департаменту архітектури та розвитку містобудування Оленою Василько та начальник відділу містобудівної політики департаменту Віктор Ващук.

«Ділянка перебуває у власності фізичної особи і її цільове призначення - ведення особистого селянського господарства. У Мурованській сільраді, на наш запит, відповіли, що тут чистять меліоративний канал. Проте ми бачимо на місці, що знятий верхній шар родючого грунту, завезено купу піску і фундаментні блоки, справді ведуться підготовчі роботи до чогось. Це більше виглядає на використання не за цільовим призначенням. За результатами огляду ділянки у Кам’янополі, фахівці департаменту архітектури звернуться з офіційним листом до територіального органу Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру, який має повноваження реагувати на порушення у цій галузі та визначати міру покарання для порушника», – зазначив заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко.

З такими зверненнями до департаменту архітектури ЛОДА звертаються нерідко. Якщо на місці фахівці області застають розпочате будівництво, - передають справу в Інспекцію державного  архітектурно-будівельного контролю. Якщо будівництва ще нема - до управління Держгеокадастру в області. Останнє з 1 грудня перебуває у стані ліквідації. Проте замість нього, на виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 16 листопада 2020 № 1118 «Питання функціонування територіальних органів Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру» та наказу Держгеокадастру від 24.11.2020 р. № 504 «Про ліквідацію та утворення територіальних органів Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру», постануть відповідні територіальні органи Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру.

Leopolis.news