logo
25/04
24/04
23/04
22/04
21/04
19/04
2 ...

Відкладена Рада асоціації Україна-ЄС відбудеться в лютому

04-12-2020 17:132023

Відкладена Рада асоціації Україна-ЄС відбудеться в лютому
Фото: УНІАН

Україна та Євросоюз домовилися провести засідання Ради асоціації Україна-ЄС, яке було перенесене з грудня, в лютому 2021 року.

Про це заявила віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанишина, повідомляє «Європейська правда» з посиланням на її пресслужбу.

«З європейськими партнерами ми вирішили провести Раду асоціації саме у форматі фізичної зустрічі. Але у зв’язку з жорстким локдауном у Брюсселі, який не дозволяє провести візит офлайн, ми погодили доцільність його перенесення на лютий 2021 року», цитує пресслужба Стефанішину.

За словами віцепрем’єрки, сторони домовилися тримати діалог на високому політичному рівні до найшвидшої можливості фізичного візиту української делегації до Брюссел.

Стефанішина додала, що наступного тижня разом з прем’єр-міністром проведуть розмову з верховним представником ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозепом Боррелем та комісаром ЄС з питань сусідства та розширення Олівером Варгеї, після якої уже можна буде говорити про конкретну дату засідання Ради асоціації.

Засідання Ради асоціації Україна-ЄС було заплановане на 8 грудня у Брюсселі, але його відклали через неможливість провести зустріч особисто.

Рада асоціації Україна-ЄС – це щорічний захід, де на вищому політичному рівні проводиться оцінка виконання  Угоди про асоціацію та окреслюються майбутні плани.

Leopolis.news