logo
23/04
22/04
19/04
18/04
17/04
16/04
2 ...

Іван Собко привітав переможців мистецького проєкту «ПРОСТО НЕБИЛИЦІ»

04-12-2020 20:311957

Іван Собко привітав переможців мистецького проєкту «ПРОСТО НЕБИЛИЦІ»
Фото: ЛОДА

«ПРОСТО НЕБИЛИЦІ» - проєкт для творчого самовираження молодих українських митців й популяризації їх мистецтва у світі. Це виставка картин дітей та молоді різноманітної тематики. За свою десятирічну історію проєкт вже презентували у Києві, Дніпрі, Житомирі, Варшаві, Кракові, Цугу, Мілані та Парижі. За цей час експозиції оглянули тисячі осіб.

Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

Свій ювілей, проєкт відзначає у Львові. Саме тут, у Львівському історичному музеї, десять років назад він розпочав свій шлях.

Завдяки зусиллям організаторів, добродіїв, меценатів і митців України та країн-партнерів, Проєкт постійно реалізовується винятково як громадська ініціатива.

Упродовж діяльності Проєкту участь у ньому взяли не один десяток дітей, які мешкають у спеціалізованих закладах Львівської області. Це сирітські будинки, школи-інтернати тощо.

Загалом для участі у цьогорічному Всеукраїнському проєкті учасники із 22 областей України надіслали свої роботи. 10 жовтня завершився їх черговий прийом.

А вже 18 листопада члени міжнародної колегії завершили перегляди кваліфікованих до конкурсу робіт й визначилися у пріоритетах відбору.

Як вони зазначили, вибір був не легкий, роботи учасників – дуже сильні. Журі розповіло, що під час перегляду знали лише вік дитини, відтак результати конкурсу вважають об’єктивними.

Загалом у цьогорічному проєкті презентували понад 150 картин. Їх автори діти віком від 6 до 16 років. Відтак, тематика дуже різноманітна. Це і зображення тварин, природи, інтерпретація відомих дитячих книг, і навіть відгук на актуальні суспільні проблеми. До прикладу низка картин це бачення дітьми пандемії коронавірусу.

Серед учасниць маленька Тетяна, дівчинці 8 років. На презентацію прийшла із мамою та молодшою сестричкою. ЇЇ картина має назву «Зефіроblack cats». Мисткиня розповідає, назву придумала вже в процесі роботи.

«Я намалювала двох котиків на вишці. Спершу я використовувала одні кольори, потім вирішила додати яскравості, щоб зробити картину оригінальною»,-  поділилась Таня.

За активну участь у проєкті талановитих дітей відзначили призами та подарунками.

Привітав учасників і заступник голови Львівської ОДА Іван Собко.

«Найбільше до мене промовляє мистецтво, яке творять юні таланти. Діти – це наше майбутнє і найкраща інвестиція. Ми повинні вкладати у розвиток наших дітей, їх здоров’я, гідне виховання. І сьогодні, бачачи цю неймовірну красу, ми пишаємося вами, ми горді за ваші успіхи та таланти. Дякую організаторам, завдяки яким до проєкту долучились десятки дітей, які мешкають у сирітських будинках та школах-інтернатах. Це надзвичайно важлива справа. Бажаю усім дітям, роботи яких ми сьогодні бачимо, щасливого майбутнього, реалізації талантів та покликань», - зазначив він.

Також він від імені голови Львівської ОДА вручив подяки організаторам проєкту та додав, що облдержадміністрація підтримує ініціативу проєкту і  наступного року фінансово долучиться до її реалізації.

Додамо, що до ювілею проєкту, під час урочистостей, погасили спеціальну марку та презентували конверт від «Укрпошти». На ньому зображена одна з картин-переможців попередніх років. 

Зазначимо, що Всеукраїнський проєкт молодих митців «ПРОСТО НЕБИЛИЦІ» ініційований International Association Culture and Art у 2011 році. Його координатором є Львівський обласний благодійний фонд «ТОРБА», а організатором – ГО «Центр Культурно-Мистецьких Ініціатив».

Leopolis.news